Us deixo aquí la recepta de la pasta brisa dolça, pasta frolla en italià, que faig servir com a base per les crostate de fruita, melmelada, galetes i per la pastiera.
Sempre surt bé, èxit assegurat.
Ingredients:
- 80 g de sucre
- 300 g de farina
- 1 ou
- 1 rovell
- 130 g de mantega
- la pell ratllada d’una llimona
Si teniu un robot de cuina, tritureu la pell de llimona amb el sucre. Si no, ratllada ja està bé. En un bol poseu la farina, el sucre amb la llimona, feu un forat al mig, afegiu els ous i la mantega a trossets. Aneu treballant la massa amb les mans fins a obtenir com unes molles. Continueu treballant fins a formar una bola, emboliqueu-la en paper film i a la nevera per una mitja hora.
En aquí hi vaig posar maduixes del maresme amanides amb una mica de sucre, molt poc, i suc de llimona. En vaig fer una amb albericocs, no trobo la foto.
En aquestes altres melmelada.
Ja em direu!
T'ha agradat? Comparteix-ho!