El polpettone és un dels segons plats clàssics del diumenge i la recepta canvia a cada casa.
I quan sobra és perfecte pel tupper.
La massa es basa en una barreja de carn picada de vedella i porc, enriquida amb pa (si es del dia abans millor, es remulla amb mica de llet) o pa ratllat, formatge rattlat, ous, all i julivert.
Es pot farcir de formatge, pernil, espinacs o ous durs. Generalment s’acompanya amb patates al forn.
Jo normalment el faig així:
Ingredients
- 500 g de carn picada mixta
- 100 g de molla de pa
- 1 ou
- 100 g de parmesà ratllat
- sal i pebre
*no m’agrada posar-hi all i julivert
Per el farcit:
- scamorza fumada
- pernil de gall d’indi fumat
Per gratinar:
- pa ratllat
Preparació
Barregeu bé tots els ingredients i esteneu la massa sobre paper de forn. Afegiu-hi el farcit, enrotlleu-lo i tanqueu el paper. Coeu-lo al forn a 180 graus per uns 40 minuts. Passat aquest temps obriu el paper, cobriu-lo amb pa ratllat i uns trossets de mantega i continueu la cocció fins que es faci una crosta.
Hi ha qui cobreix el polpettone amb tires de bacon o amb pasta de full. Jo trobo que no cal, ja es prou potent així.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!