Polpettone

AntonellaCarn, Plats napolitans tradicionals, Vídeorecepta Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

El polpettone és un dels segons plats clàssics del diumenge i la recepta canvia a cada casa.
I quan sobra és perfecte pel tupper.

La massa es basa en una barreja de carn picada de vedella i porc, enriquida amb pa (si es del dia abans millor, es remulla amb mica de llet) o pa ratllat, formatge rattlat, ous, all i julivert.
Es pot farcir de formatge, pernil, espinacs o ous durs. Generalment s’acompanya amb patates al forn.

Jo normalment el faig així:

Ingredients

  • 500 g de carn picada mixta
  • 100 g de molla de pa
  • 1 ou
  • 100 g de parmesà ratllat
  • sal i pebre

*no m’agrada posar-hi all i julivert

Per el farcit:

  • scamorza fumada
  • pernil de gall d’indi fumat

Per gratinar:

  • pa ratllat

Preparació

Barregeu bé tots els ingredients i esteneu la massa sobre paper de forn. Afegiu-hi el farcit, enrotlleu-lo i tanqueu el paper. Coeu-lo al forn a 180 graus per uns 40 minuts. Passat aquest temps obriu el paper, cobriu-lo amb pa ratllat i uns trossets de mantega i continueu la cocció fins que es faci una crosta.

Hi ha qui cobreix el polpettone amb tires de bacon o amb pasta de full. Jo trobo que no cal, ja es prou potent així.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *