Segon només al panino amb pebrots que un dia ja us explicaré, aquest és un dels millors entrepans d’estiu.
Perfecte per la platja, per anar d’escursiò o pel tupper.
Ingredients
- Albergínies
- Tomàquets (he fet servir els cirerols però m’agrada més qualsevol tomàquet maco tallat petit serveix)
- Mozzarella
- Alfàbrega
- Orenga
- Peperoncino (bitxo)
- All
- Un bon pa
- Oli d’oliva
Preparació
Primer preparem les albergínies. Més senzill, impossible. Talleu les albergínies a rodanxes i passeu-les per la planxa, sense oli. Quan les tingueu totes rostides, en un contenidor poseu-hi una capa d’albergínies; afegiu-hi unes quantes làmines d’all, un puntet de sal, una mica de bitxo, una mica d’orenga i cobriu amb oli.
Feu una altra capa d’albergínies i un altra vegada all, sal, bitxo, orenga, oli. Continueu fins que s’acabin les albergínies. Al final totes les albergínies han d’estar cobertes amb oli. Abans d’utilitzar-les servir espereu unes hores. Si les albergínies xuclen l’oli, afegiu-n’hi més.
Aquestes albergínies es poden guardar a la nevera dies. Són bones per acompanyar carn a la brasa, amanides, formatge, per posar a l’amanida de pasta o per aquest fantàstic panino.
Preparem els tomàquets: els tallem molt petits i els amanim amb sal, una mica d’all, oli, alfàbrega. Si feu servir tomàquets per amanir peleu-los, quedaran millor.
Preparem el pa: a mi m’agrada passar-lo per la planxa per a que quedi torrat.
Tallem la mozzarella.
Muntem el panino amb una capa d’albergínies, després la mozzarella, després els tomàquets.
El tanquem i buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!