Espaguetis amb fruits de mar. Un clàssic. Èxit assegurat.
Ingredients per a 4-5 persones (depèn de la gana)
- 350 gr. de espaguetis
- 750 gr. de musclos
- ½ kg de cloïsses
- 2 calamars mitjans
- 20 gambes
- 600 gr. de tomàquets pelats i a trossos o 2 llaunes de tomàquet sencer
- 6 cullerades soperes d’oli
- 2 alls
- bitxo al gust
- julivert
Preparació
Netegeu les cloösses i poseu-les en un cassó, sense aigua, a foc regular, tapades.
Deixeu-les així fins que s’obrin.
Retireu-les del cassó i amb un colador i una mica de cotó fluix filtreu l’aigua i reserveu-la. Separeu les cloïsses de les closques i guardeu-ne un parell amb closca per cada plat.
Feu el mateix amb lels musclos i reserveu l’aigua filtrada.
En una paella ampla, amb l’oli, fregiu una mica les gambes i retireu-les.
En el mateix oli, coeu els calamars tallats a rodanxes.
Mentrestant peleu les gambes, guardeu els caps i guardeu-ne un de sencer per persona per guarnir el plat.
Quan el calamar estigui fet, retireu-lo de l’olla.
En el mateix oli, afegiu-hi els alls sencers i pelats i el bitxo (no us passeu amb el bitxo que només s’ha de sentir un puntet, no ha de picar).
Abans que l’all agafi color, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure 5 minutets.
Afegiu-hi l’aigua de les cloïsses i dels musclos i deixeu-ho coure amb foc viu fins que l’aigua no s’hagi consumit, 20-minuts aproximadament.
Afegiu a la salsa el suc dels caps de les gambes.
Quan la salsa s’hagi reduït tasteu-la i si és necessari afegiu-hi sal. Normalment no és necessari.
Ara retireu els alls i afegiu-hi les cloïsses, els musclos, els calamars i les gambes i una mica de julivert sencer.
Deixeu coure tres-quatres minuts més, apagueu el foc i tapeu.
Coeu els espaguetis i quan estiguin al punt, escorreu-los i torneu-los a posar a l’olla de cocció. Afegiu-hi la meitat de la salsa. Remeneu i emplateu.
Completeu el plat amb la salsa que ha quedat i amb les cloïsses, els musclos i les gambes senceres que havíem guardat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 20
Avui ho he provat a casa (sense bitxo). Han quedat molt bons!Enhorabona pel blog!
Author
Estic contenta que t’hagin agradat! Gràcies per el comentari!
Pingback: Espaguetis amb cloïsses | La pasta per als catalans
Pingback: Mousse de maduixes i llimona (dinant a Cal Ganyet i l’Anto) | Cuinetes
Pingback: El menú de un dinar | La pasta per als catalans
Pingback: El campió del primer Pasta World Championship és japonès | La pasta per als catalans
Pingback: Amanida de pasta de mar | La pasta per als catalans
Quin pas a pas més xulo!! Saps que mai n’he fet? A més, trobo que és un plat per quedar mol bé! ho provarem 🙂
Author
Gràcies Bet. És un plat molt facil de fer i sí, queda bé. Molt coreografic. Ja em diràs si t’agrada 🙂
Pingback: Radio che passione! | La pasta per als catalans
Boníssim aquest plat. He fet espaguetis amb gambes i també és bò, però amb tant fruit de mar ha de ser exquisit.
Author
Hola Carmina,
sí aquest és més apreciat. Espaguetis amb gambes és molt practic per quan vas de pressa i vols fer alguna cosa diferent.
Records i gràcies pel comentari!
Apa aqui!!!
Des de que vaig provar aquest plat a Roma he estat amb les ganes de provar-lo una altra vegada, però aquest cop fet per mi, però m’havia ben oblidat de com es deia, i per fi l’he trobat! (Com l’he enyorat!).
Moltes gràcies per penjar aquestes receptes tant explicites això farà que no hi posi la pota!
Me’n alegro d’haver trobat el teu blog, creu-me que seré una fidel seguidora!
Jo tinc un blog que es diu Jo Orenga i Tu Canyella, i és de dolços i bé, tot el que vaig provant i m’agrada, i creu-me que quan m’animi a fer aquesta de ben segur que la documento!
Una abraçada Antonella!!!
Author
Moltes gràcies! Ara mateix vaig a xafardejar en el teu blog 🙂
Records!
L’altre dia vaig comprar un pack de pasta de Sandro Desii de “Caracolas al limón”.
La meva intenció era cuinar-la amb anelles de calamar sofregides amb ceba, creus que és un delicte?
És que no sé ben bé com cuinar-la i no m’agradaria comentre un sacrifici amb la pasta, em sabria molt greu.
Moltes gràcies!
Una abraçada
Pingback: Pasta amb bledes, olives i pa ratllat cruixent | La pasta per als catalans
Pingback: Linguine amb musclos | La pasta per als catalans
Pingback: Aquest diumenge un grapat d’espaguetis al RAR el suplement dominical de l’ARA | La pasta per als catalans
Avui he fet aquesta recepta i m’han quedat boniiiiiissims, els carbonara i aquesta pasta amb cloïsses son les meves preferides, enhorabona pel blog
Author
Gràcies!