Spaghetti al nero di seppia (espaguetis amb tinta de sípia)

AntonellaLinguine, Peix, Spaghetti 14 Comments

Compartir aquesta entrada

Per aquest cap de setmana us deixo una recepta molt bona i molt fàcil de fer.
Per espaguetis o linguine.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. d’espaguetis
  • Una sípia de 500/750 gr. amb la bosseta de la tinta
  • 6 cullerades d’oli
  • una bona picada de julivert
  • un all
  • una ceba petita
  • un got de vi blanc
  • bitxo

Preparació

Netegeu la sípia, talleu-la a trossos (si son una mica més petits del aquells de la foto millor) i guardeu la bosseta de la tinta.

Ralleu la ceba i talleu a trossets molt petits el julivert i l’all.

En una paella molt ampla (després hi haureu de abocar els espaguetis) escalfeu l’oli i afegiu-hi la picada d’all i julivert, la ceba i el bitxo.

El punt de bitxo és important, no tingueu por.

Coeu un parell de minuts (que no ens cremi l’all) i afegiu-hi la sípia.

Coeu un parell de minuts més remenant, afegiu-hi el vi i coeu per 15 minuts, 10 amb tapa, 5 sense tapa fins que la sípia estigui tendra.

No se si us passa, però per mi cada sípia és un món. Després dels 15 minuts tasteu-la. Si encara fos dura coeu-la per més temps i si fa falta afegiu-hi una mica d’aigua, perquè l’all no es cremi.

Quan la sípia ja es cuita, afegiu-hi la bossa de la tinta i remeneu fins que estigui completament dissolta.

Coeu els espaguetis, escorreu-los i aboqueu-los a la paella amb la salsa de sípia.

Remeneu un parell de minuts amb la flama ben forta, emplateu i serviu amb julivert recent picat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 14

  1. Sensacional ! A mi m’agrada especialment la sípia. Tinc entès que, quan es tracta de peix, no se sol afegir formatge. No és cert?

  2. Post
    Author
  3. Ciao Antonella, anch’io sono un’italiana in Catalunya, ormai da 16 anni! A casa siamo diventati, in poche settimane, fans del tuo blog! Ricette semplici e saporitissime che mi ricordano casa (Palermo non é lontana da Napoli!!!)
    Straordinaria la variante della pasta con i broccoli con sobressada, e grazie ai tuoi consigli sono riuscita a fare gli spaghetti al nero di seppia!
    Saluti da Barcelona, continua cosí!

  4. Post
    Author

    Che sfizio un commento di un’italiana! Il primo! Grazie!
    Mia madre è qui in visita e mi sono fatta portare un kg di anelletti (che a Napoli non si trovano li ha comprati mio cugino a Palermo e li ha portati a Napoli, vedi che viaggio!) per fare il timballo.
    Non l’ho mai fatto, credo che leggerò quelle 40 versioni in internet e ne elaboro una mia… hai qualche suggerimento?
    Un bacio e grazie!

  5. Fodera la teglia con melenzane fritte (ben sgocciolate, naturalmente!) e poi sforma!
    A presto allora! Ti seguiamo! E grazie a te!

  6. Pingback: Espaguetis negres amb salsa de tomàquet i sípia (o calamar) | La pasta per als catalans

  7. En pasta normal o millor en pasta de la que venen com a fresca?

    moltes gràcies.

  8. Post
    Author

    Hola Pere,
    jo no sóc molt fan de la pasta fresca combinada amb peix, sobretot per aquesta recepta on la tinta és la protagonista.

    Gràcies a tu!

  9. Pingback: lapastaperalscatalans a La Brassa d’or de Lleida | La pasta per als catalans

  10. Deliciosa recepta, ràpida, senzilla, però molt gustosa. Aquest migdia l’hem preparada (amb calamar enlloc de sípia) i ens ha encantat. Un dubte molt breu: varia molt el gust si empres concentrats de tinta en pot enlloc de tinta en bossa?

  11. Post
    Author
  12. HOLA ANTONELLA,

    AVUI ACABO DE FER LA TEVA RECEPTA NERO DE SÈPIA ,PRO EN CONTES DE ESPAGUETIS, AMB TALLARINES, COM A NAPOLI, NO TENIA VI BLANC I POSAT CERVESA, LA CERVESA ESTOVA LA SÈPIA MILLOR, CREC JO, QUANT ME LA MENGI ET DIC EL QUE,
    GRACIES PER EL BLOC.EL TROBO GENIAL.

    VISCA CATALUNYA LLIURA I TIPA

  13. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *