La meva peixatera del cor, l’Anna de Peixos Guitart, em diu que no agafa el peix espasa si no està pescat aquí, doncs no en té mai.
Però el dia que en pesquen i en troba al port d’Arenys de Mar em truca i jo n’agafo.
I el mes passat van sortir aquestes pennette amb peix espasa i carbassó molt i molt bones, paraula dels convidats d’aquell dia.
Ingredients per a 5-6 persones
- 400 g de pasta (pennette que són uns macarrons més petits o macarrons de mida normal)
- 400 g de carbassons
- 4 talls de peix espasa (500 g aprox.)
- 70 cl de vi blanc
- oli
- sal
- all
- menta
Preparació
Talleu els carbassons a rodanxes i fregiu-los en abundant oli calent.
Reserveu-los en un paper absorbent.
Traieu la pell al peix espasa i talleu-lo en daus.
En una paella gran (on després hi haureu d’abocar la pasta) escalfeu un raig d’oli abundant i afegiu-hi un gra d’all pelat. Abans que es cremi afegiu-hi el peix espasa i coeu-ho tot remenant fins que agafi color. Abans que evapori tota l’aigua que treu el peix espasa, afegiu el vi i deixeu que evapori amb la flama no massa forta.
Mentrestant passeu per el minipimer la meitat dels carbassons fregits. Hi podeu afegir mig cullerot del líquid on s’està coent el peix espasa.
Quan el vi hagi evaporat, retireu l’all, afegiu al peix espasa els carbassons triturats i aquells fregit, remeneu-ho be, afegiu-hi la menta, tanqueu el foc i tapeu.
Abans d’escórrer la pasta guardeu un parell de cullerots d’aigua de cocció.
Aboqueu la pasta escorreguda a la paella amb el peix espasa i torneu a engegar el foc. Remeneu-ho bé i si veieu que és massa sec, afegiu-hi una mica de l’aigua de cocció que heu guardat.
Emplateu-ho i decoreu cada plat amb unes fulles de menta. Nosaltres hi vam afegir unes gotes d’oli picant.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
Un acompanyament boníssim per aquests pennette, Antonella! He de reconèixer que hi cuino poc, amb peix espasa. I menys encara per acompanyar una pasta. queda apuntada la teva recepta! petons
Author
Moltes gràcies Marina!
La mateixa recepta també la podries fer amb tonyina o bonitol…
Una abraçada!