Pasta amb tonyina fresca

AntonellaBavette, Calamarata, Paccheri, Peix, Schiaffoni, Spaghetti, Vermicelli 3 Comments

Compartir aquesta entrada

I comencem amb les receptes estiuenques. No és que aquesta pasta no es pugui menjar a l’hivern, però com està tot molt poc cuit, a mi em ve més de gust quan fa calor.

Vaig preparar aquest plat la setmana passada quan l’Anna de la peixateria del poble, que no falla mai, em va proposar una ventresca de tonyina. Estava boníssima.

Aquest plat el podeu preparar amb el tall clàssic de tonyina fresca o amb peix espassa. El gust canvia però la preparació és la mateixa. Tenia paccheri que s’acompanyaven molt bé amb la tonyina, podeu fer servir també espaguetis, calamarata, linguine o bavette.

Ingredients per a 1 persona

  • 80 gr. de pasta
  • 1 tall de tonyina fresca
  • 5 cirerols
  • picada d’all i julivert
  • 2 culleretes de pinyons
  • 1 cullereta de taperes
  • 1 bitxo
  • 3 cullerades d’oli

Preparació

En una paella ampla poseu els pinyons a torrar una miqueta. Afegiu-hi l’oli, deixeu que s’escalfi i afegiu-hi la picada d’all i julivert.

Com l’all comença a canviar color afegiu-hi la tonyina i les taperes i coeu remenant una miqueta el peix.

No el feu coure massa perquè la tonyina així com el peix espassa s’asseca ràpidament. Un minut abans que el peix estigui al punt, afegiu-hi els cirerols partits per la meitat.

Xafeu-ne un parell amb la forquilla perquè deixin anar el suc, apagueu el foc i tapeu.
Coeu la pasta en abundant aigua salada. Quan estigui feta, escorreu-la, torneu a posar la paella a al foc i aboqueu la pasta a la paella.

Remeneu un minutet i emplateu.

Bon profit!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 3

  1. Pingback: On gastar una pasta en pasta part IV (amb un 10% de descompte) | La pasta per als catalans

  2. Post
    Author

    En Josep ens deixa la seva versió de aquesta recepta, que té molta bona pinta!

    Faig un sofregit de ceba pastanga i afegeixo tomaquets del meu hort tipus pera de Girona sense pell ni llavors ni cor. Marco la tonyina volta i volta una planxa De forma que el centre estigui cru. Quan falten 3 minuts pel sofregit de tomaquet (ara a l’estiu en ve de gust una mica cru) afegeixo aufabrega i orenga fresca i la tonyina tallada a daus Poc temps de cocció perque no quedi astellosa. per finalitzar una culleradeta de cafe de bottarga per plat. Tothom ho va trobat bonissim…

  3. Pingback: Pasta amb crema de pebrots a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *