I comencem amb les receptes estiuenques. No és que aquesta pasta no es pugui menjar a l’hivern, però com està tot molt poc cuit, a mi em ve més de gust quan fa calor.
Vaig preparar aquest plat la setmana passada quan l’Anna de la peixateria del poble, que no falla mai, em va proposar una ventresca de tonyina. Estava boníssima.
Aquest plat el podeu preparar amb el tall clàssic de tonyina fresca o amb peix espassa. El gust canvia però la preparació és la mateixa. Tenia paccheri que s’acompanyaven molt bé amb la tonyina, podeu fer servir també espaguetis, calamarata, linguine o bavette.
Ingredients per a 1 persona
- 80 gr. de pasta
- 1 tall de tonyina fresca
- 5 cirerols
- picada d’all i julivert
- 2 culleretes de pinyons
- 1 cullereta de taperes
- 1 bitxo
- 3 cullerades d’oli
Preparació
En una paella ampla poseu els pinyons a torrar una miqueta. Afegiu-hi l’oli, deixeu que s’escalfi i afegiu-hi la picada d’all i julivert.
Com l’all comença a canviar color afegiu-hi la tonyina i les taperes i coeu remenant una miqueta el peix.
No el feu coure massa perquè la tonyina així com el peix espassa s’asseca ràpidament. Un minut abans que el peix estigui al punt, afegiu-hi els cirerols partits per la meitat.
Xafeu-ne un parell amb la forquilla perquè deixin anar el suc, apagueu el foc i tapeu.
Coeu la pasta en abundant aigua salada. Quan estigui feta, escorreu-la, torneu a posar la paella a al foc i aboqueu la pasta a la paella.
Remeneu un minutet i emplateu.
Bon profit!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 3
Pingback: On gastar una pasta en pasta part IV (amb un 10% de descompte) | La pasta per als catalans
Author
En Josep ens deixa la seva versió de aquesta recepta, que té molta bona pinta!
Pingback: Pasta amb crema de pebrots a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans