Aquest estiu passat la Trini Gilbert em va demanar una recepta per l‘ARA Mengem i li vaig proposar aquesta combinació. A mi em va agradar molt, ja em direu.
Aquest format de pasta es diu gemelli.
Ingredients per a 2 persones
- 200 g de pasta curta
- Un carbassó de mida mitjana o dos petits
- Una llauna de tonyina
- Una llimona
- Una branqueta de menta
- Unes fulles d’alfàbrega
- Oli per fregir
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Preparació
Talleu el carbassó a rodanxes primetes i fregiu-lo en abundant oli calent (jo prefereixo fregir amb oli de girasol).
En una paella ampla, on després anireu a remenar la pasta amb el condiment, escalfeu un raig abundant d’oli d’oliva.
Quan estigui calent poseu-hi l’alfàbrega i la menta, tapeu-ho i apagueu el foc. Volem que les herbes s’infusionin amb l’oli calent, sense coure.
Espereu un parell de minut i afegiu-hi els carbassons fregits (en podeu guardar un parell de rodanxes per decorar el plat), la tonyina ben escorreguda i esmicolada, el suc de mitja llimona, la pell ratllada de la llimona, sal i pebre.
Tapeu-ho i deixeu-ho reposar.
Mentrestant poseu l’aigua per la pasta a bullir (recordeu, per cada 100 g de pasta, un litre d’aigua i 10 g de sal).
Quan arrenqui el bull afegiu-hi la pasta.
Un parell de minuts abans del temps marcat al paquet, torneu a encendre el foc a la paella on hi teniu els carbassons i la tonyina, traieu-hi les herbes i amb l’ajuda d’una escumadora traieu la pasta de l’olla de cocció i aboqueu-la a la paella.
Afegiu-hi un cullerot d’aigua de cocció de la pasta.
Saltegeu la pasta amb la resta amb la flama ben forta per un parell de minuts.
Emplateu-ho i decoreu el plat amb un parell de rodanxes de carbassons, fulles d’alfàbrega.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!