Anem a fer boca per el taller La pasta i la mar del proper dijous?
Aquest plat de pasta amb bonítol fresc i cloïsses el vaig veure a Instagram fa un parell de setmanes, una foto molt maca d’en @giudeicampi, aka Giuseppe De Martino, CEO del Pastificio dei Campi di Gragnano. Tot un expert. Poc després va aparèixer la recepta al seu bloc.
I el dia després em vaig trobar aquest bonítol fantàstic a la peixateria. Un signe del destí?
Ingredients
- 1 bonítol fresc de 800 g (aproximadament)
- ½ kg de cloïsses
- 60 ml d’oli
- 2 alls
- sal
- bitxo
- abundant julivert
Preparació
Necessitareu el bonítol a filets, jo vaig demanar que m’ho fessin a la peixateria. Després a casa amb una mica de paciència li vaig treure la pell.
En una paella ampla escalfeu l’oli i afegiu-hi els filets de bonítol fets a trossets, els alls pelats i una punteta de bitxo.
Quan el bonítol hagi agafat color afegiu-hi les cloïsses, tapeu i deixeu que s’obrin.
Mentrestant renteu el julivert i piqueu-lo.
Quan les cloïsses s’hagin obert, separeu-les de la closca i afegiu a la salsa el julivert picat.
Ajusteu el punt de sal, saltegeu la salsa per un parell de minuts, apagueu el foc i tapeu.
La gracia de aquesta salsa és l’aigua de les cloïsses la fa una mica caldosa, no deixeu que l’aigua evapori del tot.
Jo la vaig fer amb unes conchiglie rigate de Pastes Sanmartí (cargols) que s’acompanyen molt bé a salses caldoses.
Coeu la pasta, escorreu-la al dente i aboqueu-la a la paella amb la salsa. Amb la flama forta saltegeu-la per un parell de minuts i emplateu-ho.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Hola Antonella,
Ara feia un temps que no passava pel teu bloc…que m’encanta, sobretot aquest última recepta (jo acabo de fer un marmitako també amb tonyina i cloisses, jeje). Però et volia fer una pregunta. Tú has vist la peli Pranzo di Ferragosto?…es que fan un plat típic italià que es Pasta al Forno. Em podries passar la recepta?…estic molt interesat en fer-la, per honorar la peli, que m’encanta…jeje.
Una abraçada !!!!
Quin be de Deus de plat!!!
Felicitats Antonella!!!
ptns.
Lourdes.
Author
Hola Albert, sempre encantada que passis per aquí.
Això de la pasta al forno ja m’ho vas preguntar, fins i tot em vas enviar el vídeo a youtube crec 🙂
A Itàlia no existeix una Pasta al forno. N’hi ha mil de pastes al forno, depén de la regió, de la ciutat, de la familia.
Per mi (napolitana) la pasta al forno sense més especificacions és aquesta (més d’hivern)
http://www.lapastaperalscatalans.cat/receptes/salses/pasta-al-forn-candele-amb-ragu.html
Si la meva mare en ple agost em parla de pasta al forno dedueixo que ha de ser amb albergínies.
http://www.lapastaperalscatalans.cat/receptes/vegetals/pasta-amb-alberginies-al-forn.html
La resta de pastes al forn son anecdòtiques… 🙂
Espero que et sigui d’ajuda!
Molts records
Author
Moltes gràcies Lourdes!
Es cert Antonella que t’ho vaig preguntar, però no ho veig clar encara. Tu has vist la peli ja?….a que esperes?…t’agradarà molt !!!…a la peli hi posen pernil dolç penso….i força mozzarella, clar.
Segur que és una parida de recepta, però m’agradaria fer-la ben aproximada. En qualsevol cas, gràcies per la teva ajuda.
Author
A casa meva gens de pernil dolç a la pasta al forn. De totes maneres, acabo de veure el vídeo, si et fixes la mozzarella no fa aigua. Vol dir que és del dia abans. Si en fas amb mozzarella fresca, t’aconsello de deixar-la a la nevera en un contenidor tancat sense la seva aigua per un dia.
Parmesà i mozzarella ingredients basic.
Aquesta nit busco la peli aquesta 🙂
Un plat de pasta extraordinari
Petons