Una d’aquelles receptes que es preparen mentre es cou la pasta. He fet servir orecchiette, també estarien bé amb unes casarecce o uns macarrons sense ratlles, spaghetti, farfalle o linguine.
Per a 4 persones, tot molt orientatiu
- 320 g de pasta
- dos talls de salmó fresc
- un carbassó
- una ceba
- mig got de vi blanc
- 200 ml de crema de llet
- julivert
Preparació
Poseu l’aigua a bullir.
Mentrestant traieu la pell al salmó i esmicoleu-lo. Piqueu la ceba i talleu el carbassó a la juliana.
En una olla antiadherent escalfeu un raig d’oli i afegiu-hi la ceba. Quan hagi quedat transparent, afegiu-hi el salmó. Continueu la cocció tot remenant i quan el salmó us sembla fet, afegiu-hi el vi i deixeu que evapori.
Mentrestant l’aigua ja estarà bullint i podeu abocar-hi la pasta. No us oblideu la sal.
Quan el vi hagi evaporat afegiu el carbassó ratllat a la salsa, i remeneu-ho per un parell de minuts. Ha de quedar cruixent, no massa fet.
Afegiu-hi la crema de llet, ajusteu el punt de sal, afegiu-hi el julivert picat, apagueu el foc i tapeu-ho.
La pasta ja estarà feta. Abans d’escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció per si la salsa us ha quedat massa espessa.
Escorreu la pasta, torneu-la a abocar a l’olla de cocció, afegiu-hi tota la salsa i si us sembla massa enganxosa, diluïu-la amb una mica de l’aigua que heu guardat.
Cap al plat i buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!