Normalment no en trobo de peix espassa a la meva peixateria de confiança perquè si no saben d’on ve aquest peix no n’agafen.
Però fa un mes a Arenys van pescar un peix espassa enorme i el va agafar el Caprabo, i casualitat aquell dia hi vaig anar. Boníssim.
Els cors de carxofes de pot potser no calien, s’ha de ser sincer. És que no tenen gust de res i no aporten res, si en coneixeu d’alguna marca que siguin bons aviseu si us plau. Ho tornaré a fer amb carxofes fresques quan sigui la temporada.
Ingredients
- 180 g pasta curta, aquell dia tenia orecchiette
- 200 g de peix espassa
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- 250 g de tomàquet pelat i a trossos
- uns quants cors de carxofes (o no)
- alfàbrega
- oli
- oli picant
Preparació
Primer talleu la ceba a rodanxes primetes. Escalfeu un raig d’oli abundant i coeu una mica la ceba amb l’all sencer i pelat.
Quan la ceba s’hagi pansit, afegiu-hi el tomàquet.
Coeu-ho 5 minuts i afegiu-hi el peix espassa tallat a dauets.
5 minuts més i afegiu-hi les carxofes (o no).
Quan la salsa estigui a punt afegiu-hi les fulles d’alfàbrega, tapeu l’olla i apagueu el foc.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal, escorreu-la al dente i aboqueu-la a la olla amb el peix. Saltegeu-la amb la flama ben forta un parell de minuts.
Emplateu-ho i amaniu-ho amb un fil d’oli picant.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
Corazones de alcachofa de la Coop de Lodosa
Author
Gràcies Ismael, els buscaré!