Pasta i bacallà, una bona parella. Ja vam parlar de la versió vermella, aquesta n’és la blanca, una recepta una mica més rica de la que surt al llibre.
Ingredients per a 4 persones
- 250/300 g de bacallà esmicolat (podeu agafar-ne per esqueixar)
- 2 gots de vi blanc
- 1 cullerada i mitja de paté d’olives negres o 20 olives d’Aragò
- 2 cullerades de pinyons
- 1 cullerada petita de tàperes
- 3 cullerades de pa ratllat
- un parell de grans d’all
- oli
- unes fulles de menta fresca
Preparació
Escalfeu un raig d’oli en una paella antiadherent i afegiu-hi el bacallà esmicolat. Remeneu-ho i de seguida afegiu-hi el vi.
Coeu-ho a flama no massa fort fins que el vi s’hagi evaporat i reserveu-lo.
Escalfeu una paella i torreu els pinyons. Reserveu-los i en la mateixa paella escalfeu un raig d’oli i afegiu-hi el pa ratllat. Coeu-ho amb flama fluixa fins que es torri i quedi així.
Reserveu-lo
I ara, en una cassola ampla, on després hi haureu d’afegir tots els ingredients i la pasta, escalfeu un raig abundant d’oli, afegiu-hi l’all, les taperes i el paté d’olives (o les olives d’Aragó sense pinyols. Saltegeu-ho una mica fent atenció que no es cremi l’all i just abans d’apagar el foc afegiu-hi la menta i tapeu-ho.
Coeu la pasta (linguine o espaguetis) en abundant aigua amb sal. Abans d’escórrer-la guardeu-ne un parell de cullerots.
Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la a la paella amb les olives, on heu tornat a encendre el foc. Incorporeu-hi el bacallà i la meitat del pa ratllat. Remeneu-ho bé i emplateu-ho.
Completeu cada plat amb una mica més de pa ratllat, els pinyons i unes fulles de menta.
Nosaltres el vam acompanyar amb un blanc de les Bodegues Maset del Lleó
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 6
Quina bona pinta, Antonella! Queda apuntada la recepta!
Buf, que bo, amb bacallà! Necessito més dies per cuinar…
M’encanta aquesta proposta amb bacallà. I es veu fàcil de preparar! I la recomanació de la petita cucina queda apuntada.
Hola
Aqui estan els meus spaguetti amb bacallà Em van agradar molt pero el pa ratllat que vaig utilitzar va quedar com una pols. Recordo que un amic napolità em va explicar com fer pa ratllat pe aquestes receptes a partir de pa sec . Però no la recordo Imagino que ha de ser ratllar pa sec i posar-lo en una safata al forn ? o a la paella ?
Ja em diràs
Author
Hola!
Gràcies per la foto!
Jo faig servir un pa ratllat que trobo al súper que és una mica més gruixut de aquell tant finet.
Per fer-lo a casa, la meva mare el passa per el forn i després el tritura amb la termomix. Queda molt més bo…
Records!
Pingback: Restaurant Acqua&Sale: una visita | La pasta per als catalans