Els gnocchetti és un format de pasta seca amb forma de nyoquis petits. Per aquest plat la pasta es cuina com si fos un risotto, afegint aigua a poc a poc, doncs millor fer servir un format de pasta curta. Els podeu substituir amb macarrons dels petits o amb una pasta amb sabor, que normalment ho perden quasi tot a l’aigua de cocció.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta
- 8 gambes senceres
- 300 g de gambes pelades
- abundant julivert fresc
- 2 grans d’all
- mig gotet de vi blanc
- dos sobres de safrà en pols
- oli
Preparació
Escalfeu un litre i mig d’aigua.
Piqueu l’all i el julivert.
En una olla bastant gran (hi haureu de coure la pasta), escalfeu un raig d’oli generós. Coeu-hi les gambes senceres i retireu-les.
En el mateix oli aboqueu-hi la picada d’all i julivert, remeneu-la per un minut i afegiu-hi el vi.
Abans que evapori del tot aboqueu-hi la pasta i cobriu-la amb l’aigua calenta.
Afegiu-hi el safrà, remeneu bé perquè es desfaci i continueu la cocció com si fos un risotto, afegint aigua molt a poc a poc.
A metà cocció afegiu-hi les gambes pelades.
Ajusteu de sal. Quan la pasta està al dente apagueu el foc, emplateu-ho i feu servir les gambes senceres com a decoració (les podeu escalfar uns segons al microones perquè no estiguin fredes).
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 3
Hola Antonella
Vaig probar la recepta en dues versions Primer amb els gnochetti sardi i no va tenir gaire exit a casa perquè predominava molt el tipus de pasta Així que vaig canviar a una pasta curta tipus “spirali” i un petit canvi Vaig tallar el cap de les gambes “bones” i els vaig fregir primer tal com dius pero aixafant-lo s i afegitn una mica d’aigua calenta per treure tot el suc. Despres es retiren A partir d’aqui vaig seguir la recepta tal qual fins al final que vaig fer les gambes bones perquè estiguessin al punt . Aixi augmenta el sabor de gamba del plat i la pasta no predomina tant Això si perd en l’emplatat però a casa va ser un exit. I a mi em va agradar motl l’idea de coure pasta com un rissotto
Gracies pel post !!
Hola Antonella
Vaig probar la recepta en dues versions Primer amb els gnochetti sardi i no va tenir gaire exit a casa perquè predominava molt el tipus de pasta Així que vaig canviar a una pasta curta tipus “spirali” i un petit canvi Vaig tallar el cap de les gambes “bones” i els vaig fregir primer tal com dius pero aixafant-lo s i afegitn una mica d’aigua calenta per treure tot el suc. Despres es retiren A partir d’aqui vaig seguir la recepta tal qual fins al final que vaig fer les gambes bones perquè estiguessin al punt . Aixi augmenta el sabor de gamba del plat i la pasta no predomina tant Això si perd en l’emplatat però a casa va ser un exit. I a mi em va agradar motl l’idea de coure pasta com un rissotto
Gracies pel post !! Els torbava a faltar
Author
Hola Josep! Moltes gràcies! A veure si aconsegueixo a penjar receptes més sovint. És veritat que tenia el blog una mica abandonat. Massa coses! 🙂