La pasta amb patates i musclos és un primer plat cremós, una combinació de terra i mar típica de
la cuina siciliana i de la tradició del sud d’Itàlia
Ingredients per 4 persones
- 320 g de gnocchetti (també estaria bé amb paccheri, o unes mezze maniche)
- 400 g de patates
- 500 musclos
- 1 gra d’all
- Oli d’oliva verge extra
- Sal al gust
- Pebre al gust
- 1 cullerada de julivert picat
Preparació
Renteu els musclos, poseu-los una cassola, tapeu, flama forta i deixeu que s’obrin.
Filtreu l’aigua dels musclos (jo general- ment faig servir un d’aquests coladors de drap o bé amb un colador i una mica de cotó fluix) i guardeu-la.
Separeu els musclos de les closques i deixeu-ne un parell per persona sen- cers per guarnir el plat.
Peleu les patates i talleu-les a daus. Daureu-los en una paella gran amb l’all pelat i sencer i l’oli. Afegiu-hi una mica d’aigua i coeu-les fins que
siguin tendres.
Quan estiguin fetes afegiu-hi un cu- llerot d’aigua dels musclos i passeu-les ràpidament pel minipimer.
Afegiu-hi els musclos pelats i conti- nueu la cocció durant uns minuts més. Tasteu, rectifiqueu de sal (probable- ment no serà necessari afegir-ne per- què l’aigua dels musclos ja és salada) i pebre i reserveu-ho.
Coeu la pasta en abundant aigua lleu- gerament salada.
Guardeu un cullerot d’aigua de cocció de la pasta, escorreu-la i aboqueu-la a la paella amb la salsa de musclos
i patates.
Barrejeu-ho, afegiu-hi una mica d’aigua de cocció i continueu a barrejar fins a obtenir la cremositat desitjada.
Finalment, empolvoreu amb julivert picat i serviu la pasta ben calenta.
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 1
No acabo d’entendre els passos. Un cop passades les patates pel minipimer, s’hi afegeixen els musclos i tot plegat es torna s la paella per coure-ho tot uns minuts? Ho entés bé?