Galets farcits de salmó i ricotta. Quart post nadalenc!

AntonellaAl forn, Conchiglioni, Galets, Lumaconi, Peix 9 Comments

Compartir aquesta entrada

Més, més i més galets. Carn, marisc, coliflor i ara salmó. Senzills i ràpids.

Ingredients per a 20-25 galets:

Per el farcit

  • 200 gr. de salmó fumat
  • 250 gr. de ricotta
  • 50 gr. de nata liquida

Per la salsa

  • 150 gr. de nata liquida
  • 150 gr. de Philadelphia amb gust de salmó
  • 3 cullerades de tomàquet triturat

-mantega
-pa ratllat

Preparació

Prepareu el farcit:
En una batedora o amb el minipimer, prepareu una crema amb el salmó, la ricotta i la nata.

Prepareu la salsa:
En una olla, foneu el formatge Philadelphia amb la nata. Perquè la salsa es torni més rosa, afegiu-hi una mica de tomàquet triturat. Si us agrada (a mi no gaire) podeu fer servir també tomàquet fregit.

Coeu els galets en abundant aigua salada exactament per la meitat del temps marcat al paquet. En el meu cas es necessitaven 14 minuts, els vaig treure després de 7 minuts. Seran molt al dent i no s’haurien de trencar, però per seguretat, trèieu-los amb una escumadora.
Hi ha qui para la cocció passant la pasta per aigua freda o fins i tot posant-la amb aigua i gel: jo ho trobo una mica exagerat. Els vaig posar directament sobre un drap, ben separats.

Amb una cullereta, ompliu els galets amb la crema de salmó i ricotta. Acabeu posant pa ratllat a la part més grossa del galet.
Poseu els galets un al costat de l’altre en una safata per el forn embrutada de mantega. Cobriu-los amb uns trossets de mantega i poseu tot al forn a 180º per 15 minuts (cada forn és un mon, han de quedar una mica gratinats).

Emplateu posant un fon de salsa, els galets, i més salsa (potser una mica més de la que vaig posar jo a la foto). Jo no soc gaire bona en decorar els plats, us deixo a la vostra fantasia!

Aquests galets es poden preparar el dia abans i deixar-los a la nevera. Abans de posar-los al forn deixeu-los mitja hora almenys fora de la nevera.

Buon appetito! I si en feu, envieu-me una foto que la penjaré!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 9

  1. Post
    Author
  2. buoniii

    “foneu”, del verb “fondre”, en comptes de “fundeu” del verb “fundar” (fundeu Roma; foneu formatge)

  3. Post
    Author
  4. mmmm….la Ricotta!
    Recordo el primer cop que vaig comprar-ne al mercat de Catània. On podem trobar de bona, a Barcelona?
    Una abraçada!
    Armand

  5. Post
    Author

    Hola Armand,
    a Itàlia pots trobar moltes varietat de ricotta però aquí no n’he vist mai.
    Faig servir la Ricotta Galbani Santa Lucia, que per cuinar va força bé. La diferencia entre la ricotta Galbani i una ricotta fresca de allà és fort però no tant com la diferencia que hi ha amb la mozzarella.
    Records!

  6. Pingback: Galets farcits de verdures. Cinquè (i últim) post nadalenc! | La pasta per als catalans

  7. Pingback: Galets farcits de carbassons i gambes amb salsa de safrà | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *