Continuem amb peix. Aquest és un plat molt típic de Nàpols. Els pops preparats en aquesta manera també s’anomenen alla Luciana, del nom del barri napolità de Santa Lucia.
Ingredients per a 4 persones
- 320 gr. di espaguetis o linguine
- 500 gr. de popets ja nets
- 400 gr. de tomàquet natural (també en llauna)
- 100 gr. d’olives d’Aragó
- 25 gr. de taperes
- 50 gr. d’oli
- 2 alls
- bitxo
- julivert
Preparació
En una cassola de terrissa, sofregiu l’all i el bitxo amb l’oli. Abans que l’all agafi color, afegiu-hi el tomàquet pelat i trossejat i coeu per 10 minuts. Afegiu-hi els pops, les olives sense pinyol, les taperes ben rentades i deixeu coure una quart d’hora amb tapa i un quart d’hora sense tapa a foc baix.
Coeu la pasta en abundant aigua salada. Escorreu-la al dente i torneu-la a posar a l’olla de cocció. Afegiu-hi la meitat de la salsa (guardeu la majoria dels popets), barregeu bé. Emplateu i completeu el plat amb una cullerada de salsa i els popets al damunt dels espaguetis i una mica de julivert picat.
Bon profit!
Foto
La pasta amb salsa de popets de la Montse, gràcies per les fotos!
Espaguetis amb popets d’en Toni, gràcies!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 6
Fantàstic amb els popets. Els faig servir molt poc a la meva cuina i en canvi m’encanten 🙂
Ep, a aquesta sí que m’hi apunto 🙂
Jo, com l’Òscar, m’agraden molt els popets, però en compro molt poc sovint (potser per això m’agraden tant).
Jo ja ho he tastat! Queden boníssims!! Volia enviar una foto de cuinera-mindundi, que no te res a veure amb les teves, però no se com fer-ho!!!
Author
Ja la tenim penjada, gràcies!
gràcies a tu!
Pingback: Pasta amb crema de pebrots a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans