Quan fa un parell de setmanes vam parlar a la radio de pasta amb peix, em vaig oblidar, entre altres, aquesta recepta de pasta amb gambes, molt típica, rapida i adapta també com a plat entre setmana. A més jo la trobo deliciosa i visualment maca.
Ingredients
- 80 gr. de pasta per persona
- entre 5 i 10 gambes per persona (depèn de la mida, de totes maneres evitaria les gambetes més petites)
- 2 o 3 cullerades d’oli per persona
- 100 gr. de tomàquet triturat per persona
- all
- sal
- bitxo
- julivert fresc picat
Preparació
En una paella ampla escalfeu l’oli i poseu a sofregir les gambes, molt poquet, volta i volta, un parell de minuts en total. Trèieu les gambes amb una escumadora i reserveu-les i trèieu de l’oli les restes de les gambes que hi puguin haver quedat. Afegiu a l’oli una mica de bitxo, al gust, l’all pelat, deixeu sofregir per un minut i afegiu-hi el tomàquet. Deixeu coure per 10 minutets. Mentrestant peleu les gambes i deixeu-ne un parell per persona per decorar el plat. Xafeu els caps de les gambes que heu pelat, recolliu el suquet i afegiu-ho a la salsa de tomàquet.
Quan el tomàquet estigui fet, afegiu-hi les gambes pelades, tapeu i apagueu el foc.
Coeu els espaguetis al dente. Si fa falta, un parell de minuts abans que estiguin fet, escalfeu la salsa. Escorreu els espaguetis i aboqueu-los a la paella amb la salsa. Remeneu, emplateu i decoreu el plat amb les gambes pelades i el julivert picat.
Bon profit!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
A mi m’agrada més amb les gambes sense pelar. Una recepta de rechupetear!! 🙂
Doncs jo al contrari que l’Òscar: sóc com un marquès i m’agrada tot ben net 😀
Veig que a la pasta italiana no falta mai el toquet de bitxo!
Author
Quasi mai o almenys en els meu plats que a mi m’agrada molt. Però si non en poses queda igual de bo, de fet als restaurants no crec que n’hi posin.
A mi també m’agrada amb les gambes pelades i una o dues per decorar, si no les gambes només li has de posar al damunt dels espaguetis i no s’amalgamen amb la salsa. Punts de vista 🙂
Pingback: Angules de blat amb gambetes | La pasta per als catalans
Pingback: Espaguetis amb gambes, caviar, moll de l’os i tòfona, per enamorar doblement : Diari Gran del Sobiranisme
A mi la resepte , que li fet al peu de la lletra m’ ha sortit boníssima
Author
Merci!!