Us recordeu de la visita a la fabrica de pasta de Sandro Desii i de les angules que en aquell moment estaven fent? Doncs en tenia un paquet per tastar-les i ahir vaig fer aquest plat super senzill i ràpid. La mateixa salsa va bé per uns espaguetis normals i corrents o per uns espaguetis negres amb tinta de calamar. Seria una versió més dels espaguetis amb gambes amb tomàquet triturat.
Ingredients per dues persones
- 160 g d’espaguetis o angules de blat
- 300-400 g. de gambetes fresques
- 12 cirerols
- 40-50 ml d’oli
- 1 all
- bitxo
- julivert fresc
Preparació
En una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta, doncs que sigui suficientment ampla) escalfeu l’oli i afegiu-hi alhora el gra d’all sencer i pelat, el bitxo (la quantitat al gust, però trobo que aquest plat tingui més gràcia si pica una mica), les gambetes i una mica de julivert sencer.
Les gambes si són petites han de coure un no res, mig minut per costat. Retireu-les i en el mateix oli afegiu-hi els tomàquets partits per la meitat. Aixafeu-los amb una cullera de fusta i coeu-los no més de 5 minuts. L’aigua que deixen anar els tomàquets no s’ha d’evaporar. Apagueu el foc i tapeu.
Coeu la pasta en abundant aigua salada. Mentrestant peleu les gambes. Amb la mà aixafeu els caps de les gambes i recolliu-ne el suquet.
Un minut abans del temps de cocció de la pasta indicat pel fabricant torneu a encendre el foc a la salsa, trèieu l’all i el julivert, afegiu-hi els suquet de les gambes, escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella.
Amb la flama ben forta saltegeu la pasta, afegiu-hi les gambes pelades, remeneu fent atenció que no es trenquin i emplateu-ho.
Acabeu cada plat amb una mica de julivert fresc picat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
Umm que apetitos que es veu aquet plat!!!
oh! Aquesta recepta és molt original, i tan refrescant! És bo tenir una italiana com tu a la gastrosfera… ens ensenyes coses noves! Petonets
Author
🙂 gràcies!
Pingback: Angules de blat amb calamars | La pasta per als catalans