Les angules de blat de la marca Sandro Desii són ideals per els plats amb peix més senzills. Amb el mínim esforç podem aconseguir un plat bo i visualment impactant.
Ja us vaig proposar una versió amb gambes i també hi ha una recepta del xef Òscar Ruiz del restaurant La Brasa d’or.
Quedarien perfectes també amb all i oli i pa ratllat.
La versió d’avui és amb calamars. Jo tenia unes quantes ales i potes de calamar congelades, perquè quan preparo la calamarata, m’agrada fer servir només els anells de calamars. La quantitat de calamar és indicativa, més n’hi poseu, més en trobareu. Clarament podeu fer servir també uns espaguetis normals.
Ingredients per 2 persones
- 80 g d’angules de blat
- 1 calamar
- 4 tomàquets cirerols pera
- oli
- all
- julivert
- un got de vi blanc
Preparació
En una paella ampla, on després hi haureu d’abocar la pasta, escalfeu un raig d’oli abundant i afegiu-hi el calamar net i tallat a trossos petits i un gra d’all sencer i pelat.
Enrossiu el calamar, afegiu-hi el vi i coeu fins que el vi s’hagi evaporat i el calamar sigui tendre amb la flama no massa forta.
Quan el calamar estigui fet, afegiu-hi els tomàquets dividits per la meitat, aixafeu-los amb una forquilla, coeu-los per dos minuts.
Coeu la pasta i quan estigui al dente escorreu-la i aboqueu-la a la paella i remeneu-la per un parell de minuts amb la flama ben forta.
Emplateu-ho i serviu-ho amb julivert fresc picat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!