Aquest és un plat de pasta que es pot servir tebi o fred. Recordeu que quan serviu les amanides de pasta fredes, millor sempre treure-les de la nevera una mitja hora abans de menjar-les.
És un plat molt fàcil de fer. Si no teniu tonyina fresca, podeu fer servir la tonyina en llauna.
Recorda una mica la pasta amb verdures a la planxa, però en lloc de formatge, tonyina.
Ingredients per a dues persones
200 g de tonyina fresca (o dues llaunes petites)
1 albergínia no massa gran
1 carbassó no massa gran
mitja ceba
2 pebrots verds
ruca i/o canonges
pebre negre
oli
Preparació
Talleu l’albergínia i el carbassó i la ceba a rodanxes primes i coeu-les a la planxa.
Reserveu-les.
En la mateixa planxa escalfeu un raig d’oli i a l’hora coeu-hi la tonyina i el pebrot.
Quan la tonyina estigui casi feta del tot, esmicoleu-la amb una cullera de fusta a la planxa mateixa, remeneu-la bé amb els pebrots i coeu-ho un minut més. No massa si no la tonyina queda massa seca.
Afegiu la tonyina i el pebrot a les altres verdures.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal i quan estigui al dente escorreu-la i sense passar-la per aigua, afegiu-la al bol amb la verdura. Afegiu-hi pebre, ajusteu el punt de sal, afegiu-hi oli en cru, remeneu i que en pau descansi.
Abans de emplatar-ho (que pot ser el dia després) afegiu al bol la ruca i el canonges tallats a trossets, remeneu-ho i buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
Pingback: Eeep! Que ahir vaig sortir al suplement del diari ARA! | La pasta per als catalans
Quina bona pinta!!!! Ho provaré! gràcies!!