Només a publicar la foto a Instagram i dues persones m’han demanat la recepta. Doncs encara que tingui una cua de 3 posts a la espera, aquesta té la precedència! És un plat nou també per mi, és la meva versió dels espaguetis amb faves de @giudeicampi, aka Giuseppe de Martino, fabricant de pasta, del Pastificio dei Campi i del Pastificio G. di Martino. Tot un mestre.
Ingredients per a 4 persones
- 320 gr. de espaguetis
- 200 gr. de faves fresques ja pelades
- 150 gr. de ricotta (avui tenia ricotta de búfala que em van portar de Itàlia)
- 1 ceba
- 100 gr. de cansalada viada amb pebre tallada a maquina, primeta
- 50 ml. d’oli
- pebre
Preparació
En una olla ampla, sofregiu la ceba amb l’oli, i quan s’hagi pansit una mica afegiu-hi la cansalada tallada a tiretes.
Coeu per uns minuts i quan també la camsalada estigui rosseta afegiu-hi les faves (com més petites millor, jo les he triat una per una).
Continueu la cocció amb foc viu per 3-4 minuts (les faves han de quedar cruixents) afegiu-hi la ricotta, amalgameu bé i apagueu el foc.
Coeu els espaguetis, un parell de minuts abans que estiguin al dente, torneu a encendre el foc a la paella amb les faves. Escorreu els espaguetis al dente i aboqueu-los a la paella. Amb foc viu, remeneu un parell de minuts. Emplateu, acabeu amb pebre negre.
Buon appetito!
Aquí teniu la versió d’en Jordi. Gràcies!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 1
M’encanta la recepta Antonella, però com t’he dit al twitter… m’enganxa sense ricotta :((