De retorn de la roda de premsa on hem presentat La pasta per als catalans, un llibre reivindicatiu als periodistes. Ho hem fet a l’escola de cuina La Patente que té un espai molt molt maco. Jo he preparat uns timbalets que hem acompanyat amb els vins de wineissocial.com.
Una xarrada, unes preguntes, una petita entrevista per Vilassar Ràdio (que es podrà escoltar demà a Estem perdent els papers)…
Unes fotos…
Amb en Manel de wineissocial.com.
Amb en Jaume Cabot (@JaumeCabot) i el David Martos (@SonoErectus)
…i després a taula!
I aquests timbalets que? Res més que pasta al forn feta en motlles per a magdalenes. Fàcils a fer, es poden preparar un dia per l’altre, de fet jo els vaig fer el diumenge a la tarda, es desemmotllen en un no res i queden molt bonics als plats.
Els de tagliatelle tenen com a base la recepta de la Coppola di Garibaldi.
Ingredients per 750 g de pasta (ni ha per omplir 4 motlles de 12 magdalenes cadascú!)
- 150 g de mantega
- 3 ous
- 250 ml de llet
- 300 g de mozzarella (no fresca)
Coeu la pasta per la meitat del temps indicat al paquet i una vegada mesclada amb els ous, la llet, la mantega i la mozzarella, hi podeu afegir qualsevol ingredient que us vingui de gust i combinar-los amb diferents cobertures.
Jo en vaig fer tres de tagliatelle i un amb anelletti siciliani. Una feinada!
Tagliatelle amb cobertura de pernil dolç i farcit de pèsols amb ceba, o Coppola di Garibaldi
Només heu de folrar cada motlle amb pernil dolç i afegir a la base de pasta uns pèsols cuits a part amb una mica de mantega, ceba i vi blanc.
Tagliatelle amb cobertura de speck i farcit de ceps
El speck és un embotit fumat típic del nord Itàlia que podeu trobar en qualsevol botiga de productes italians. Si no en trobeu el podeu substituir amb pernil salat.
Poseu els ceps en remull en aigua tíbia i després passeu-los per una paella amb un raig d’oli, un all i una mica de bitxo.
Folreu el motlle amb speck i afegiu els ceps tallats molt petits a la base de tagliatelle.
Tagliatelle amb cobertura de carbassons i farcit de salsitxa
Esmicoleu la salsitxa i enrossiu-la en una paella amb una mica d’oli fins que quedi ben daurada i afegiu-la a la base de tagliatelle.
Per folrar el motlle, fregiu els carbassons tallats a rodanxes primes.
Pinteu el motlle amb mantega i després empolvoreu-lo amb pa ratllat. Poseu els carbassons en manera que facin un dibuix com de flor, amb un més gran al mig i els altres al voltant que es sobreposin una mica.
Així és com queden els motlles
El camp de batalla
I com queden una vegada omplerts.
Per fer els timbals vermells vaig fer servir la recepta del Timbal d’anelletti siciliani en crosta d’albergínies.
Tot aixó va anar a la nevera. Després avui abans de posar-los al forn he posat un trosset de mantega a cada timbal i pa ratllat. Al forn per 15/20 minuts a 180º.
I desemmotllar és tan simple com això: poseu una safata al damunt del motlle i capgireu-lo.
Et voilà, a emplatar!
Ep! Ara fins dimecres 17 a les 18.00! Casa del llibre. Rambla de Catalunya 37. Amb el Queco Novell. I amb un paquet de pasta per qui vingui!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Ep! Doncs que bé aquest reportatge, Antonella! Ara ja et poso cara!! He he he. Has preparat uns pastissets fantàstics, això per fer-ho amb nens deu ser molt fàcil també, oi? I ara… a punt pel dia 18! Si puc m’escapo a saludar-te. Petons!
Els escalfes al forn abans de desemmotllar, o un cop al plat els poses al micro? Hi ha algun timbal que es pugui servir fred? (És per a una amiga).
Author
Han de anar al forn 20 minuts abans de posar-los a taula.
Si els vols fer el dia abans, prepara els motlles i cap a la nevera i el dia després s’acaba la cocció al forn. Una amiga de la meva mare els congela fins i tot.
No els escalfis al microones que la pasta es fará tova.
El de albergínies queda digne també si és a temperatura ambient (però tots han de passar per el forn un moment o l’altre). Records a l’amiga.
Quins timbals més macos i quina feinada!!!
És molt bona idea! Qualsevol dia d’aquests els preparo! 😉
Fins demà! petons!
Gràcies. La meva amiga sempre necessita plats per portar a les soirées, i em sembla que aquests timbals li aniran bé.
Mont bona idea per portar a una festa L’amfitrio només t’haurà de deixar el forn i llestos Es com portar la típica safata de canalons però molt més original
En veiem dema
Author
Gràcies, fins demà!