Aquesta lasanya, potser la que es coneix més, a casa meva li diuen lasanya pasticciata, perquè es “pasticcia”, es barreja, la salsa amb la beixamel (el gran enemic del meu pare).
No ens mola gaire, preferim la tradicional amb ricotta i mandonguilles. De totes maneres aquí agrada molt i és més fàcil de fer, doncs endavant.
També us deixo les dosis per fer les làmines de lasanya, si la voleu fer a mà.
Amb aquestes dosis queda una lasanya gran, per 6 persones.
Per les lasanyes
- 6 ous
- 600 g de farina
- 2 cullerades soperes d’oli
Per la salsa
- 500 g de carn picada de vedella
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 branqueta d’api
- 800 g de passata tomàquet
- 50 ml d’oli
- Sal, pebre i nou moscada, al gust
Per la beixamel
- 750 ml de llet
- 75 g de farina
- 40 g de mantega
- Sal, pebre i nou moscada, al gust
Per farcir-la, com aquí no trobo fior di latte, faig servir formatge Emmental ratllat
Per gratinar uns 100 g de Parmigiano ratllat
Instruccions
En una paella gran, escalfa l’oli d’oliva a foc mitjà. Pica la ceba, les pastanagues i l’api i cou tot fins que les verdures s’hagin estovat.
Afegeix la carn picada a la paella i deixa coure tot remenant fins que estigui completament cuita i daurada.
Afegeix la passata de tomàquet, la sal, el pebre i una mica de nou moscada. Escaqueja les ampolles de la passata amb aigua i afegeix-la a la paella (400 ml d’aigua aprox.)
Barreja bé i deixa coure a foc mitjà-baix durant almenys 30-40 minuts, remenant de tant en tant. La salsa ha de quedar bastant líquida.
Mentrestant, si fas servir lasanya seca, dona-li un bull en abundant aigua salada, escorre-les i deixa-les refredar sobre un drap.
Prepara la beixamel. Jo primer faig torrar una mica la farina amb la mantega i després afegeixo la llet a poc a poc. M’agrada amb bastant nou moscada.
Preescalfa el forn a 180 °C.
Comença a muntar la lasanya: reparteix una capa fina de salsa de carn i un parell de cullerades de beixamel al fons d’una safata per al forn.
Col·loca una capa de làmines de lasanya sobre la salsa, a continuació, afegeix una capa de beixamel una de salsa i una de formatge ratllat.
Capes fines eh… no volem que es nadi en la beixamel.
Repeteix el procés fins a acabar tots els ingredients, assegurant-te de finalitzar amb una capa de salsa (sense beixamel) i parmesà ratllat a la part superior.
Enforna la lasanya en el forn preescalfat i cou-la durant uns 30-40 minuts, o fins que la superfície estigui daurada i el formatge estigui fonent-se.
Treu la lasanya del forn i deixa-la reposar uns minuts abans de tallar-la. Serveix-la calenta o tèbia.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
Com faig la massa de la lasanya, gràcies.
Author
Hola Eva. Per fer la massa de la lasanya, posa la farina en un taulell, fes un forat al mig, hi poses tots els ous a la vegada i una cullerada d’oli cada tres ous. Comença a barrejar amb les mans fins a obtener la consistencia que surt al vídeo. Ja em dius! Gràcies!