L’altre dia he publicat un vídeo a Instagram que us està agradant molt!
Doncs la recepta amb les dosis aquí:
Per els gnocchi
La proporció és, més o menys, 150/200 g de patates per cap i la farina que absorbeixen.
Per la salsa
- passata de tomàquet (o tomàquet triturat)
- oli
- sal
- alfàbrega
- mozzarella fresca
Bulliu les patates amb tota la pela. Quan estiguin fetes peleu-les i aixafeu-les amb el passapuré.
Afegiu-hi la farina a poc a poc i amasseu-ho fins que la massa tingui prou consistència. A casa meva no s’hi posa sal a la massa. La sal va a l’aigua quan és el moment de coure’ls.
Ara feu-ne un cilindre de 2 cm de diàmetre i talleu-lo en rodanxes de 1 o 2 cm de gruix.
Doneu la forma als gnocchi amb el dit i deixeu-los a reposar sobre un drap amb una mica de farina, coberts amb un altre drap.
Prepareu la salsa de tomàquet. Escalfeu un raig d’oli, afegiu-hi l’all sencer i pelat i abans que cremi el tomàquet. Deixeu reduir una mica, afegiu l’alfàbrega, tapeu-ho i que reposi uns minuts.
Coeu els gnocchi en aigua amb sal. Els gnocchi estan fets quan suren. Millor treure-los amb una escumadora.
Poseu-los en un bol amb la salsa de tomàquet, mescleu-los bé i poseu-los en terrines per el forn.
Cobriu amb la mozzarella i passeu-los pel forn per pocs minuts, fins que la mozzarella comenci a fondre.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!