Aquest any he fallat amb la tradició i no he penjat cap recepta de galet farcit abans de Nadal. Però a l’arribar a Nàpols la meva mare m’ha ensenyat la pasta que havia escollit per fer al forn el dia de Nadal, una novetat va dir, estava en oferta…
No en tenia idea ella que els galets que va comprar són els mateixos que feu servir vosaltres per l’escudella! Ironies del destí.
La penjo avui, potser una manera per aprofitar dels galets que us han sobrat per el dinar del dia 1 o del 6.
Els vam fer farcits de carn, pròvola i ricotta i al forn amb salsa de tomàquet. Sense beixamel.
Ingredients per ½ kg de galets
Per la salsa de tomàquets:
- 1l de passata
- oli
- all
- sal
Per el farcit:
- 400 g de carn picada (mixta, de vedella i de porc)
- 400 g de ricotta (en trobeu a qualsevol supermercat, podeu substituir-la amb mató)
- 400 g de pròvola, que és una mozzarella fumada. Podeu fer servir mozzarella de barra o un formatge que foni
- 50 g de mantega
- oli
- un got de vi blanc
- nou moscada
- sal i pebre
- parmesà ratllat
Preparació
Primer de tot preparem la salsa. En una olla (que pot ser a pressió) escalfeu un raig d’oli i afegiu-hi un all pelat. Abans que es cremi afegiu-hi la passata de tomàquets, salpebreu-ho i coeu-ho per uns 20-30 minuts, amb la flama baixa. Si feu servir la olla a pressió, amb 15 minuts n’hi ha prou.
Ara el farcit. En una cassola ampla, foneu la mantega amb l’oli i afegiu-hi la carn. Quan sigui rosseta, incorporeu-hi el vi i coeu-ho fins que evapori del tot.
Ajusteu de sal i pebre i afegiu-hi la nou moscada.
Quan la carn estigui feta passeu la meitat o una mica més per una picadora i torneu-la a barrejar amb la resta.
Talleu el formatge a trossets petits i afegiu-lo a la carn.
Barregeu-ho i afegiu-hi la ricotta.
Remeneu-ho be fins a quan els ingredients estiguin ben amalgamats.
Coeu els galets en una olla molt gran i a meitat cocció (7 minuts si el temps indicat per el fabricant és 14 minuts).
Retireu-los de l’aigua amb una escumadora. Poseu-los sobre un drap de cuina fent atenció que no es trenquin.
Quan s’hagin refredat, ompliu-los amb el farcit amb l’ajuda d’una cullereta. Ompliu-los bé.
Poseu una capa prima de salsa de tomàquet en una platera per el forn i poseu els galets un al costat de l’altre.
Cobriu-ho amb més salsa de tomàquets, acabeu amb abundant parmesà ratllat i cap al forn per 20 minuts a 180 graus.
Buon appetito i bones festes!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
Apuntada queda!!! A mi…segur que em sobraran galets!!
Feliç 2015! Salut i petons,
Olga
Author
Bon any Olga!
La botifarra d’on ha sortit???? Als ingredients no hi són!!
Bon any 2019
Author
S’ha colat!
He actualitzat la recepta 🙂
Bon any i gràcies!