El ragù napolità és una de les meves salses preferides. Perquè la preparació és tan llarga que fa que ara no es prepari sovint i la trobo a faltar, perquè …
Pasta amb carxofes i cansalada viada amb pebre al forn
Per aquest cap de setmana llarg, us deixo amb un plat de diumenge, una pasta al forno. Últimament m’han demanat una recepta de pasta al forno, però la veritat és …
Pasta amb ricotta i botifarra
Unes de les preguntes recurrents que em fan és com guardar la pasta bullida per el migdia del dia després. Aquest és un problema que com a italiana no se …
Pasta amb coliflor i anxoves
Bé paro un moment de treballar per redactar aquesta recepta que tinc en espera des de fa setmanes. Una manera més, rapida i senzilla de combinar verdura i pasta. Per …
Pasta amb carxofes i botifarra
Tortiglioni amb carxofes i botifarra. He inclòs la recepta en la categoria vegetarianes perquè sense botifarra queden boníssims igual. El procediment és lo mateix. Vaig fer servir els tortiglioni de la …
Orecchiette amb botifarra i safrà
Ahir em vaig cremar el llavi per tastar les orecchiette abans de escórrer-les. Com vaig avisar per FB i Twitter, abans de tastar una orecchietta directament de l’olla de cocció …
Fusilli corti col buco, ragù e ricotta
Ara que tenim el Ragù, amb quina pasta el combinem? Lo clàssic serien els ziti, trencats a mà, però podem fer servir qualsevol pasta amb un forat, penne, tortiglioni, rigatoni, …
Ragù napolità
El Ragù napolità difereix del Ragù bolonyès perquè en el nostre no es fa servir carn picada, si no trossos de carn sencers. Jo he aprofitat que tinc la meva …
Pasta amb botifarra i ceps
Temps de bolets i com es veu poca cosa i de ceps al mercat de ahir ni l’ombra, una boníssima salsa amb ceps secs. Tenia mezze maniche, però podeu fer …
Pasta amb salsa de porros i ricotta
La meva amiga Irene em va portar aquesta pasta, les armoniche, i em va demanar si les podia cuinar i penjar la recepta al bloc. Doncs aquí la tens bella! …
Pasta amb carbassons i gambes
Un plat de èxit assegurat. Agrada a tothom, és fàcil de fer, queda molt bé al plat i com és bastant delicat es pot servir també per sopar.
La Genovese
Per aquest cap de setmana us deixo un dels pilars, un mostro sacro, de la cuina napolitana, la Genovese, que de Gènova no té res en absolut. És un plat …