Vaig preparar aquest plat un diumenge de fa unes setmanes. No tenia gana de cuinar coses complicades i volia una cosa d’efecte. Les víctimes dels meus experiments de aquell dia …
Pasta alla cardinale
Avui he preparat una pasta temàtica, fusilli alla cardinale. M’hauria agradat més acompanyar aquesta salsa amb paccheri (bufetades al cardinal sonava millor) però no en tenia, o amb strozzapreti (ofega …
Tortiglioni o elicoidali
Aquest format de pasta canvia de nom segons el fabricant. És semblant a un rigatone, però amb un diàmetre més petit, i les ratlles no són rectes, fan una mica …
Pasta al forn amb carbassons i xampinyons
No recordo si ja ho vaig dir: de pasta al forn ni ha mil variants. Generalment com a salsa principal de la pasta al forn blanca tenim la beixamel. Per …
Pasta amb botifarra i xampinyons gratinada amb formatge
Aquesta és una recepta que dona una mica de entusiasme a un bolet que d’entusiasme en té molt poc, com és el xampinyó. Va bé per a qualsevol tipus de …
Lumache alle lumache (cargols amb cargols). Busco voluntaris!
Ja ho he dit una vegada, la meva catalanitat arriba fins als cargols. – Però que no en mengeu a Itàlia? – Sí, es mengen – Que ets vegetariana potser? …
Pasta amb salsa de espàrrecs, gambes i pernil salat
Això va passar el primer dia de vacances, a Londres a casa de l’Arturo un estimat amic mexicà. – Oye Antonella, ahora que estas aquí nos tienes que preparar una …
Pasta amb cervesa i salsitxa
Aquesta és una recepta fora de temporada, amb els ingredients que porta no es pot dir que sigui molt d’estiu, però la vaig preparar expressament per un concurs per a …
Pasta amb tonyina fresca i albergínies
Seguim amb les albergínies que m’agraden molt i en tinc el mini hort ple. Aquest plat el vaig tastar a Sicilia fa uns quants anys. Així és com l’he preparat …
Pasta amb albergínies al forn
Potser l’expressió al forn no us sona massa d’estiu, però us asseguro que aquest plat és prepara sobretot a l’estiu primer de tot perquè els ingredients basics, albergínies i alfàbrega …
Rigatoni amb flors de carbassó
Personalment les flors de carbassó m’encanten. Amb pasta, arrebossades, farcides i amb la pizza. L’únic que tenen de dolent és que son caríssimes: una safata amb 6 flors aquest matí …
Pasta amb bròquil i sobrassada
Em sembla que aquesta serà la ultima recepta més d’hivern, que ja estic cansada. De fet la vaig preparar el mes passat amb la sobrassada que em va sobrar del …