A l’estiu m’agrada molt preparar receptes amb mató o ricotta. Son formatges fresquets, les salses són tèbies, no cremen i combinats amb verdures et proporcionen un plat complert. Aquesta recepta …
Pasta amb rocafort i peres
En italià hi ha una dita que diu ‘al contadino non far sapere quanto è buono il formaggio con le pere’, o sigui no diguis al pagès com és bo …
Rigatoni amb cansalada, salsitxa i crema de safrà
Vaig preparar aquest plat un diumenge de fa unes setmanes. No tenia gana de cuinar coses complicades i volia una cosa d’efecte. Les víctimes dels meus experiments de aquell dia …
Pasta alla cardinale
Avui he preparat una pasta temàtica, fusilli alla cardinale. M’hauria agradat més acompanyar aquesta salsa amb paccheri (bufetades al cardinal sonava millor) però no en tenia, o amb strozzapreti (ofega …
Trofie amb carbassons i musclos
Feia temps que tenia aquesta pasta i no sabia com fer-la. I quan m’he recordat de aquesta combinació que encara no havia proposat al bloc la il·luminació! La combinació perfecta. …
Farfalle amb romaní i safrà
Aquesta és una recepta molt fàcil de fer i de veritat molt molt rapida. Per fer una pasta amb nata una mica diferent. És una salsa cremosa i lliga molt …
Pasta amb carbassa i salsitxa a la Cuina de Carbó
Al programa de la Mireia Carbó ahir vam parlar de pasta amb carbassa. Vaig explicar unes receptes que ja he publicat, la pasta amb carbassa clàssica, la pasta amb carbassa …
Pasta amb botifarra i xampinyons gratinada amb formatge
Aquesta és una recepta que dona una mica de entusiasme a un bolet que d’entusiasme en té molt poc, com és el xampinyó. Va bé per a qualsevol tipus de …
Lumache alle lumache (cargols amb cargols). Busco voluntaris!
Ja ho he dit una vegada, la meva catalanitat arriba fins als cargols. – Però que no en mengeu a Itàlia? – Sí, es mengen – Que ets vegetariana potser? …
Pasta amb verdures a la planxa
Fa calor i no fa calor. Plou i fa xafogor. No s’acaba l’estiu, no comença la tardor. Resultat: pasta tèbia que encaixa amb el temps. I amb les verdures i …
Pasta amb tonyina fresca i albergínies
Seguim amb les albergínies que m’agraden molt i en tinc el mini hort ple. Aquest plat el vaig tastar a Sicilia fa uns quants anys. Així és com l’he preparat …
Pasta amb crema de pebrots a la Cuina de Carbó
Abans de ahir vaig tornar al programa de la Mireia Carbó a COMRàdio. Sempre m’ho passo molt bé i sempre arribo amb unes quantes receptes i només arribo a explicar-ne …