La calamarata és aquesta pasta en forma d’anell que se sembla a un calamar tallat a rodanxes. La gràcia és fer-la amb calamars en manera que al plat no sigui …
Galets farcits de carn i ricotta amb salsa de tomàquet
Aquest any he fallat amb la tradició i no he penjat cap recepta de galet farcit abans de Nadal. Però a l’arribar a Nàpols la meva mare m’ha ensenyat la …
Pappardelle amb salsa tartufata
Avui acaba el període d’expedició llicència per la recol·lecció i el comerç de tòfona fresca a Catalunya. I d’aquí a dos dies acaba la 84ª Fira internacional de la Tòfona …
Linguine amb musclos
Una recepta molt fàcil adapta per un dia de cada dia. La salsa per aquestes linguine (o espaguetis) es cou amb l’aigua filtrada dels musclos i agafa aquest gustet de …
Penne rigate amb carbassò, botifarra i crema de llet
Us recordeu de quan vaig fer les caccavelle farcides? Unes eren amb albergínies, les altres amb carbassons fregits i botifarra. Les verdures van sobrar. Les albergínies tallades a dauets, fregides …
Espaguetis amb pebrots i mozzarella
Una recepta fàcil per aprofitar dels últims pebrots italians (em fa molta gràcia això dels pebrots italians… per nosaltres són els pebrots verds llargs). Amb una mica de alfàbrega i …
Farfalle
Originària de la Llombardia (la regió de Milà) i de l’Emília-Romanya (la de Bolonya), aquesta pasta es diu així perquè té una forma que recorda una papallona (en italià, farfalla). …
Pasta amb gust de curri amb verdures i gambes saltades a la planxa
Hola a tots i una abraçada des de Singapur! Hi sóc per feina, amb Comediants, sí senyors! Estem treballant amb el Christian Escribà al projecte Fantasia, aquí teniu més detalls. …
Amanida de pasta amb verdures a la planxa i tonyina fresca
Aquest és un plat de pasta que es pot servir tebi o fred. Recordeu que quan serviu les amanides de pasta fredes, millor sempre treure-les de la nevera una mitja …
Amanida de pasta amb crema de ruca i mozzarella
Com estic veient que aquests dies busqueu molt les amanides de pasta, encara que no siguin els meus plats preferits us en proposo un altra, que ha quedat força bé. …
Caccavelle farcides amb albergínies o amb carbassons. De regal a Il Mercato, espai gastrònomic
Coneixeu aquest format de pasta? La caccavella es diu. En napolità la caccavella és una olla. És un un tipus de pasta produïda pels artesans de la pasta de Gragnano. …
Paccheri amb flors de carbassons, cansalada viada i mozzarella al forn
Temps de carbassons i de les seves flors. Fa uns dies em van regalar aquestes meravelloses. Com no les vaig poder fer de seguida, he provat a congelar-les. Li vaig …