Sabeu que les flors de carbassó les podeu congelar? Aquestes que surten a la foto dels ingredients acaben de sortir del congelador. No les podreu arrebossar, però si s’han de …
Linguine
Les linguine, aquí conegudes també com a tallarines, tenen forma d’espaguetis aixafats; són planes i primes. És un format típic de la Ligúria, la regió de Gènova, per això generalment es …
Spaghetti amb carbassons fregits
Un plat que te gust d’estiu. El secret és l’aigua de cocció dels espaguetis que utilitzarem per saltejar els espaguetis a la paella. Ingredients per a 1 persona 80 g …
Pasta e patate a crudo
O sigui pasta amb patates tot cuit alhora. Un plat molt poc equilibrat, però fa molt estiu. L’únic one-pot pasta que s’ha fet mai a casa nostra, de fet la …
Pasta barrejada
La pasta mista (barrejada) o, com es diu a Nàpols, pasta ammiscata, format típic de la nostra cuina, ja fa temps que es ven com un format en si mateix …
Espaguetis amb tonyina
Una versió més de pasta amb tonyina. Aquesta segon l’estil sciuè sciuè, que en napolità vol dir ràpidament. Per aquelles vegades que ja no tens més idees, estàs cansada, no …
Pastís de paccheri
Necessiteu una idea per un primer plat original? Podeu provar a fer aquest pastís de paccheri. Una mica llarg, però oi que fa bona cara? Ingredients Aquí hi havia una …
Fusilli amb calçots i ricotta
Temps de calçots i de calçotades. I si sobren? Doncs experiment! Fusilli amb calçots! Per 4 persones vaig fer servir uns 6 calçots però si en teniu més endavant. Ingredients …
Paccheri
En napolità, pacchero vol dir bofetada. De fet aquest format de pasta és conegut també amb l’italianissimo Schiaffoni, bofetada en italià. Es diu que el nom li ve del soroll …
Pasta amb albergínies rostides
Un plat de pasta sciué sciué (napolità per ràpidament) que dedico als alumnes de les classes que fem a l’Escola de Cuina de la Mireia Carbó. Ells saben perquè 😉 …
Gnocchetti sardi amb gambes i safrà
Els gnocchetti és un format de pasta seca amb forma de nyoquis petits. Per aquest plat la pasta es cuina com si fos un risotto, afegint aigua a poc a …
Macarrons aromàtics amb flors de carbassons
Hola a tothom i bentornata a mi. Torno a penjar receptes després d’una llarga pausa i ho faig amb una recepta súper fàcil i sorprenent a l’hora. Encara queden flors …