La coliflor es una verdura que no agrada a tothom i com a conseqüència la pasta amb coliflor tampoc. Aquesta recepta de mamma mia però, ha aconseguit convèncer fins i …
Coppola di Garibaldi
La Coppola di Garibaldi és una recepta de la senyora Luisa, la mare de la Donatella, la meva amiga de tota la vida. Es diu així perquè la forma recorda el …
Tagliatelle alla bolognese
El que heu de saber és que els Spaghetti Bolognese s’han inventat a l’estranger! A Itàlia la salsa Bolonyesa és serveix amb tagliatelle (tallarines). Queda bé també per fer lasanyes. Wikipedia …
Tubetti
Tubetti o sigui petits tubs. Ni ha de diferents mides: tubettini, tubettoni, amb ratlles o sense. Acompanyen generalment un plat una mica caldós, minestres de verdures o de llegums. Click aquí …
Spaghetti allo scoglio
Espaguetis amb fruits de mar. Un clàssic. Èxit assegurat.
Maltagliati
Els maltagliati són un tipus de pasta reconeguda com un producte típic de la regió d’Emília-Romanya i Umbria. Quan es fan tagliatelle, la massa s’enrotlla i es talla en tires …
Espaguetis a la carbonara
Aquí els teniu, els famosos! Aquells que es fan sense crema de llet! És un plat típic de Roma i del Lazio i abans que algú romà em denunciï per …
Pasta e ceci (pasta amb cigrons)
Que fos en Marco Polo a introduir la pasta a Itàlia el 1295 és només una llegenda. Horaci en el 35 a. C. descriu en la sàtira VI del Llibre …