Aquest tipus de pasta té la mateixa forma d’un calamar tallat a anells. Per salses de peix on la gràcia és que a primera vista no es distingueix el calamar de …
Galets farcits de verdures. Cinquè (i últim) post nadalenc!
Ja hi som, és l’últim! Galets farcits de verdures sense ni l’ombra de beixamel, dedicats a Quim Monzó que acabo de descobrir té mania a la beixamel. Més endavant li …
Galets farcits de salmó i ricotta. Quart post nadalenc!
Més, més i més galets. Carn, marisc, coliflor i ara salmó. Senzills i ràpids.
Galets farcits de coliflor amb beixamel. Tercer post nadalenc!
Continuem amb els galets! Primer amb carn, després amb peix i ara amb verdura! Aquests, si no hi poseu el filet d’anxova, son per a vegetarians també. Jo continuo fent servir …
Galets farcits de marisc. Segon post nadalenc!
Desprès els galets amb carn, més galets! Amb peix. Especials, de veritat.
Galets farcits de carn amb beixamel. Primer post nadalenc!
Les tradicions m’agraden. Doncs perquè no combinar la vostra dels galets de Nadal amb la nostra de la pasta al forn? A partir d’avui, que és el dia que a …
Fusilli corti col buco, ragù e ricotta
Ara que tenim el Ragù, amb quina pasta el combinem? Lo clàssic serien els ziti, trencats a mà, però podem fer servir qualsevol pasta amb un forat, penne, tortiglioni, rigatoni, …
Ragù napolità
El Ragù napolità difereix del Ragù bolonyès perquè en el nostre no es fa servir carn picada, si no trossos de carn sencers. Jo he aprofitat que tinc la meva …
Orecchiette amb fonoll i molles de pa
És un plat molt delicat i amb gustos intensos a l’hora. Ideal si voleu sorprendre els vostres convidats. El únic altre format de pasta seca que recomano per aquest condiment …
Pasta amb botifarra i ceps
Temps de bolets i com es veu poca cosa i de ceps al mercat de ahir ni l’ombra, una boníssima salsa amb ceps secs. Tenia mezze maniche, però podeu fer …
Pasta amb pernil dolç i crema de llet
Un clàssic plat de pasta de estudiants. O per nens amb molta gana i mares amb molta pressa. He fet servir les creste, però van molt bé també macarrons, rigatoni, …
Lumaconi o galets
Aquesta pasta a Itàlia es diu lumaconi perquè s’assemblen a la closca d’un cargol, lumaca en italià. Abans de vindre a viure aquí, mai no els havia tastat amb caldo. …