Aquesta és la recepta de la lasanya tradicional napolitana, típica típica de Carnestoltes. També es prepara i es menja durant l’any, de diumenge o en dies de festa (encara que …
Tortiglioni o elicoidali
Aquest format de pasta canvia de nom segons el fabricant. És semblant a un rigatone, però amb un diàmetre més petit, i les ratlles no són rectes, fan una mica …
Trofie amb carbassons i musclos
Feia temps que tenia aquesta pasta i no sabia com fer-la. I quan m’he recordat de aquesta combinació que encara no havia proposat al bloc la il·luminació! La combinació perfecta. …
Espaguetis amb paté d’oliva arbequina
Vaig comprar un pot de paté d’oliva arbequina el dia de la visita al Mercat de Mercats. I el vaig comprar amb la única idea de destinar-lo a un plat …
Pasta amb crema d’ou i parmesà amb carbassons (Carbonara trista)
Jo no pensava en una carbonara trista quan la vaig fer, que se sàpiga! Em va agradar força. Però quan al Facebook vaig preguntar: – Qui ha dit que els …
Farfalle amb romaní i safrà
Aquesta és una recepta molt fàcil de fer i de veritat molt molt rapida. Per fer una pasta amb nata una mica diferent. És una salsa cremosa i lliga molt …
Galets farcits de carbassons i gambes amb salsa de safrà
L’any passat ja us vaig proposar diferents receptes de galets farcits, com a compromís italo-català per les festes deia. Vam fer galets farcits de salsa bolonyesa gratinats amb beixamel, de …
Espaguetis negres amb salsa de tomàquet i sípia (o calamar)
Quan el mes passat vaig fer els espaguetis al nero di seppia, vaig fer servir espaguetis normals i per la salsa vaig utilitzar la bossa de tinta de la sípia. …
Timbal di anelletti alla siciliana en crosta d’albergínies
Aquest és un plat típicament sicilià, tant típic que els anelletti em van arribar directament de Palerm. Gràcies Pasquale! Encara que siguin Barilla a Nàpols no se’n troben doncs el …
Amanida de pasta amb mongetes i tonyina per el Gran Recapte d’Aliments
Per avui 30 de novembre i demà 1 de desembre el Banc dels Aliments ha organitzat el Gran Recapte d’Aliments per les persones que més ho necessiten. Els blocaires del …
Tortell de pasta fresca amb rovellons i acompanyat de pèsols i cansalada viada
Aquesta vegada arribo tard per la Recepta del 15 del bloc Els fogons de la bordeta. Més val tard que mai! Aquest mes anaven de bolets i per fer alguna …
Spaghetti al nero di seppia (espaguetis amb tinta de sípia)
Per aquest cap de setmana us deixo una recepta molt bona i molt fàcil de fer. Per espaguetis o linguine. Ingredients per a 4 persones 320 gr. d’espaguetis Una sípia …