Temps de calçots i de calçotades. I si sobren? Doncs experiment! Fusilli amb calçots! Per 4 persones vaig fer servir uns 6 calçots però si en teniu més endavant. Ingredients …
Pasta amb albergínies rostides
Un plat de pasta sciué sciué (napolità per ràpidament) que dedico als alumnes de les classes que fem a l’Escola de Cuina de la Mireia Carbó. Ells saben perquè 😉 …
Macarrons aromàtics amb flors de carbassons
Hola a tothom i bentornata a mi. Torno a penjar receptes després d’una llarga pausa i ho faig amb una recepta súper fàcil i sorprenent a l’hora. Encara queden flors …
Pebrots farcits de pasta
O com es diu en napolità puparuole ‘mbuttunate ‘e maccarune. Els maccarune serien els macarrons, perquè, crec que ja us ho he dit, per nosaltres maccheroni (aquí en italià) és tota …
Tagliolini amb carbassons marinats amb menta i suc de llimona i les seves flors
Dit i fet. O millor, menjat i penjat. Aquest matí he anat a despertar la senyora Anita per anar a collir flors de carbassons. Santa dona. Una recepta amb tagliolini, …
Limoncello i que fer amb les llimones que sobren
Ja està fet el limoncello per aquest any. Ara a reposar uns mesos i per el final de l’estiu estará al punt. Ens toca acabar el de l’any passat. Fer …
Pasta amb espàrrecs de marge
Ara és el temps oi? Se’n troben molts d’espàrrecs caminant per el camp. Aquests me’ls va portar il bambino després d’una caminada per el bosc amb uns amics. El plat …
Tagliolini Sandro Desii amb carxofes, carbassons, pèsols i ratlladura de llimona
Al mercat del dissabte l’Anita només té productes de temporada. I aquest any la temporada no s’entén gaire: hi havia uns últims carbassons que han tardat a acabar-se, les carxofes que …
El poder d’un carbassó ratllat
La senyora Anita que ven al mercat només productes de temporada del seu hort, encara té carbassons. Petits, boníssims. Tan bons que es poden menjar casi crus, ratllats a la …
Spaghetti ubriachi / Espaguetis borratxos
Si us heu perdut el RAR del diumenge passat aquí us deixo una de les receptes i si voleu el pdf de l’article complert. RAR 67 – 20-09-2015 Clint Eastwood …
Espaguetis amb pebrots i mozzarella
Una recepta fàcil per aprofitar dels últims pebrots italians (em fa molta gràcia això dels pebrots italians… per nosaltres són els pebrots verds llargs). Amb una mica de alfàbrega i …
Caccavelle farcides amb albergínies o amb carbassons. De regal a Il Mercato, espai gastrònomic
Coneixeu aquest format de pasta? La caccavella es diu. En napolità la caccavella és una olla. És un un tipus de pasta produïda pels artesans de la pasta de Gragnano. …