Aquest és un de aquells plats que es preparen en un moment. És pot preparar amb Gorgonzola, Formatge blau o Roquefort, el que més us agradi. Com a pasta, vaig …
Quan els espaguetis creixien als arbres
Fa uns dies, l’1 de abril, a Itàlia s’ha celebrat el dia del Peix d’abril, equivalent a l’anglosaxó Dia dels Folls (April Fools’ Day). És semblant al vostre dia dels …
Pasta en blanc i sexe
Senyores i senyors us presento la Maddalena, una noia italiana amb un dels canals de youtube, per mi, més divertits. Més a baix trobareu la transcripció traduïda al català del …
Penne all’arrabbiata (enfadades)
Dit fet. Plat cuinat, fotografiat, menjat i penjat. Un plat tradicional de la cuina romana que es prepara però en tota Itàlia. Simple i amb gust fort. Com es prepara …
Croquetes de pasta
Torno amb una proposta per la Recepta del 15 del Fogons de la Bordeta. Tard però hi arribo. El tema de aquest mes eren croquetes, doncs aquí les teniu, croquetes …
Fusilli corti col buco, ragù e ricotta
Ara que tenim el Ragù, amb quina pasta el combinem? Lo clàssic serien els ziti, trencats a mà, però podem fer servir qualsevol pasta amb un forat, penne, tortiglioni, rigatoni, …
Ragù napolità
El Ragù napolità difereix del Ragù bolonyès perquè en el nostre no es fa servir carn picada, si no trossos de carn sencers. Jo he aprofitat que tinc la meva …
Pasta amb pernil dolç i crema de llet
Un clàssic plat de pasta de estudiants. O per nens amb molta gana i mares amb molta pressa. He fet servir les creste, però van molt bé també macarrons, rigatoni, …
Espaguetis all i oli, recepta per el Gran Recapte d’Aliments
M’he apuntat a l’iniciativa de Blocs contra la fam, que consisteix en publicar una recepta senzilla i barata per promocionar el Gran Recapte d’Aliments organitzat per la gent del Banc …
Ravioli de pasta fresca
Tinc una confessió per fer: jo no en se de pasta fresca. M’agradaria provar-ne a fer, però dubto fortament que m’hi posaré per… falta de temps, sí sí, per falta …
Bucatini all’amatriciana (recepta no purista)
Amb una mica de retard però aquí estic amb les receptes “romanes” després de un quants dies passats a Roma. Aquesta és l’amatriciana de la meva cosina, feta per amable …
La Genovese
Per aquest cap de setmana us deixo un dels pilars, un mostro sacro, de la cuina napolitana, la Genovese, que de Gènova no té res en absolut. És un plat …