Aquest és un plat que no m’hauria mai atrevit a fer si no tinguessis un bloc de pasta. Potser si l’hagués trobat en un menú de un restaurant a Itàlia …
Fettuccine amb xampinyons
Primer de tot gràcies, gràcies i gràcies a tots per els vostres vots per els Premis Blocs Catalunya 2012. El bloc és finalista!! Encara gràcies. I ara anem per feina. …
Pasta amb salsa de espàrrecs, gambes i pernil salat
Això va passar el primer dia de vacances, a Londres a casa de l’Arturo un estimat amic mexicà. – Oye Antonella, ahora que estas aquí nos tienes que preparar una …
Passata di pomodoro vs Tomàquet triturat
Es podria dir que la salsa de tomàquet és la base de la cuina italiana? Jo diria que sí. La primera vegada que els espaguetis amb salsa de tomàquet apareixen …
Pasta amb ricotta, alfàbrega i pela de llimona
Un plat fresc, delicat, simple i ràpid. Ingredients per a 4 persones 320 gr. de pasta (farfalle, fusilli, mafaldine, gnocchi…) 200 gr. de ricotta (podeu substituir la ricotta amb mató …
Pasta artesanal, eslògan estúpid i hipòcrita?
Aquest article d’en Stefano Bonilli, autor del bloc paperogiallo.net, neix d’una critica feta al terme pasta artesanal del xef italià Gennaro Esposito. Ho he trobat molt interessant i li he …
El campió del primer Pasta World Championship és japonès
El Pasta World Championship feia part de la manifestació Italian Cuisine in the World Forum que s’ha celebrat a Parma aquests darreres dies. Els xefs que hi han participat tenien …
Rigatoni amb flors de carbassó
Personalment les flors de carbassó m’encanten. Amb pasta, arrebossades, farcides i amb la pizza. L’únic que tenen de dolent és que son caríssimes: una safata amb 6 flors aquest matí …
Truita de pasta
Tot un clàssic! La frittata di maccheroni, com li diem nosaltres, neix per aprofitar de la pasta que queda del dia abans. A la cuina no es llença rés, sobretot …
Voglio cannelloni per me, sì per me…
Dedicada al Dr. Dukan Voglio cannelloni per me, sì per me Un pochino te ne darò, sì per te Triste la tua dieta, quasi tutto esclude Quanti sacrifici!
Spaghetti alla puttanesca a la Cuina de Carbó
Ahir vaig tornar a COMRàdio, al programa de la Mireia Carbó. Vam parlar de salses per a pasta tradicionals, de les que pot ser us sonen: carbonara, amatriciana, bolonyesa, ragù …
Pasta al forn: candele amb ragù
El ragù napolità és una de les meves salses preferides. Perquè la preparació és tan llarga que fa que ara no es prepari sovint i la trobo a faltar, perquè …