El polpettone és un dels segons plats clàssics del diumenge i la recepta canvia a cada casa. I quan sobra és perfecte pel tupper. La massa es basa en una …
Tió de castanyes i xocolata amb cor de formatge fresc
Unes postres per les festes. Recepta de la meva nonna Antonietta. Aquest pastís té forma de un petit tió. Es prepara amb castanyes bullides, cacau, sucre, xocolata negra i té …
Panino d’estiu
Segon només al panino amb pebrots que un dia ja us explicaré, aquest és un dels millors entrepans d’estiu. Perfecte per la platja, per anar d’escursiò o pel tupper. Ingredients …
Pastiera
La pastiera és un pastís de pasta brisa farcida d’una barreja de ricotta, sucre, ous i blat bullit amb llet, coberta amb tires de la mateixa pasta brisa entrellaçades. La …
Taralli napoletani
I Taralli ‘nzogna e pepe (galetes salades fetes amb llard de porc, pebre i ametlles) són els reis del menjar de carrer a Nàpols. Taralli i una cervesa a la …
Sorbet o granissat de llimona
Refrescant i boníssim. L’heu de tastar. Que quedi com un sorbet o un granissat depèn de si teniu Termomix o un trasto semblant. Si el teniu, sorbet, si no, granissat. …
Tortino de carxofes
El tortino de carxofes és un plat que fa ma mare, encara que no sigui pasta us deixo la recepta. En temps de corona virus i de preparar dinar i …
Pasta e patate a crudo
O sigui pasta amb patates tot cuit alhora. Un plat molt poc equilibrat, però fa molt estiu. L’únic one-pot pasta que s’ha fet mai a casa nostra, de fet la …
Cuina napolitana a l’Escola de cuina Mireia Carbó
Una vegada al mes em trobeu a l’Escola de cuina de la Mireia Carbó per preparar plats napolitans. La meva amistat amb la Mireia ve de lluny… sabeu que la …
Limoncello i que fer amb les llimones que sobren
Ja està fet el limoncello per aquest any. Ara a reposar uns mesos i per el final de l’estiu estará al punt. Ens toca acabar el de l’any passat. Fer …
Sartù di riso
Avui no parlem de pasta, parlem d’arròs i precisament d’un plat tradicional, molt tradicional, napolità, el Sartù di riso. Primer, unes curiositats: el nom Sartù ve del francès Sour-tout, o …
Sua Maestà il Casatiello, o sigui la mona napolitana – Recepta d’autor
La cuina napolitana tradicional és plena de Ses Majestats… ja vam parlar de Sa Altesa Reial la Parmigiana i avui per les festes de Pasqua arriba Sua Maestà il …
- Page 1 of 2
- 1
- 2