Mezzanelli tagliati lisci @pastadimartino. El format original és llarg, com uns espaguetis i es trenquen a mà abans de coure’ls. Aquesta és la versió ja “trencada”. Format típic de la …
Gnocchetti sardi
Com ens diu el nom, és un format de pasta típic de Sardenya. En sard s’anomenen malloreddus. Són uns petits nyoquis amb ratlles que mantenen molt bé la salsa. Segons …
Sedanini
I sedanini, que traduït literalment vol dir petits apis, van molt bé en la preparació de plats caldosos o amb condiments de tomàquets lleugers. També es poden fer servir amb …
Lasagna riccia
En català seria lasanya arrissada i és la variat seca de la lasanya seca que tots coneixeu. Se’n troba de més o menys ampla i la caracteristíca d’aquest format sec …
Penne
Origináries de la Campània, la regió de Nàpols, formen part de les pastes seques curtes amb tall oblic. N’hi ha moltes varietas, amb ratlles (penne rigate), llises (penne lisce), petites …
Calamarata
Aquest tipus de pasta té la mateixa forma d’un calamar tallat a anells. Per salses de peix on la gràcia és que a primera vista no es distingueix el calamar de …
Lumaconi o galets
Aquesta pasta a Itàlia es diu lumaconi perquè s’assemblen a la closca d’un cargol, lumaca en italià. Abans de vindre a viure aquí, mai no els havia tastat amb caldo. …
Tubetti
Tubetti o sigui petits tubs. Ni ha de diferents mides: tubettini, tubettoni, amb ratlles o sense. Acompanyen generalment un plat una mica caldós, minestres de verdures o de llegums. Click aquí …
Maltagliati
Els maltagliati són un tipus de pasta reconeguda com un producte típic de la regió d’Emília-Romanya i Umbria. Quan es fan tagliatelle, la massa s’enrotlla i es talla en tires …