Tornem amb la Recepta del 15, aquest mes m’ho van posar molt fàcil, llenties!
La pasta amb llenties és un plat molt comú de la nostra cuina, complert, fàcil de fer, i molt bo. Ni ha moltes variants que ja us explicaré, però avui em quedo amb la recepta bàsica, la simple, la que es troba en el llibre de cuina napolitana més conegut a Nàpols: A Napoli si mangia così.
En el llibre fan servir spaghetti o linguine trencats (abans de coure’ls), a casa meva però sempre s’han fet servir pistons, o tubetti.
Ingredients per a 4 persones
- 250 gr. de pasta
- 400 gr. de llenties ja cuites i la seva aigua (poden ser de pot)
- 4 cullerades d’oli
- 2 alls
- julivert
- sal
- pebre
Preparació
En una olla ampla poseu-hi les llenties ja cuites (no massa, perquè la cocció s’acabarà amb la pasta), amb 300 gr. de la seva aigua, els alls sencers i pelats, l’oli i el julivert.
Si feu servir llenties de pot, feu lo mateix, però, com no son tan bones com les altres, jo hi afegeixo una cullereta de tomàquet concentrat.
Quan arrenca el bull, afegiu-hi la pasta, si fa falta afegiu una mica d’aigua més fins que la pasta estigui coberta.
Coeu a flama baixa fent atenció que l’aigua no s’evapori del tot, és un plat que ha de quedar una mica caldos. Si veieu que l’aigua s’està acabant, afegiu-ne una mica més. Ajusteu de sal i de pebre.
Remeneu sovint durant la cocció per evitar que la pasta s’enganxi al fon de la olla. Quan la pasta ja estarà cuita, emplateu i decoreu el plat amb una cullereta de julivert picat.
Si el plat és per a nens en conflicte amb les llenties, abans de afegir la pasta, passeu tot per el minipimer. En aquest cas heu de afegir una mica d’aigua més i fer més atenció que la pasta no s’enganxi.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 9
Grande, grande !!!!!
Ja hem va sorprendre molt quan vas presentar els plats de pasta amb cigrons i mongetes, no ho havia vist mai i hem sembla una combinacio magnifica.
Es curios que aqui a Catalunya que som tant aficionats als llegums, als macarrons del diumenge i als canelons de Sant Esteve no tinguem un plat que els combini com a casa teva.
Sabies que a Catalunya aquests plats de pasta son tan tradicionals perque els primers restaurants oberts al public al segle XIX a Barcelona eren italians.
Aquesta recepta amb llenties fa una pinta espectacular !!!
Salut
Author
Gràcies Oriol. Diumenge al final serà Ragù… o prefereixes alguna cosa diferenta?
Mai havia sentit lo de la pasta amb llenties, això ha de ser la bomba!! Les provarem ben aviat!!
Per cert, merci pel mail… ara quan arribi el Xavi ens ho mirem amb calma… quin dia ha triat wordpress per fer l’imbècil!!! ggggrrrr!!
Moltes gràcies per participar
Petons
Sandra
em sembla una combinació molt original! i mes si es tradicional. Que maco que els patrimonis culturals siguin avui en dia a l’abast de tothom.
Author
Gràcies Abril! Acabo de descobrir el teu bloc, quines receceptes més originals!
Com que no tinc GOL TV, he estat escoltant el Barça-Madrid per Catalunya Ràdio i llegint el teu blog. Vist el resultat, l’única cosa que m’anima és córrer a la cuina a fer un bon plat de pasta amb llenties per animar tota la família, sobretot els nens !!
Enhorabona per tot el que ens ensenyes.
JOAN (Fan de la pasta)
Author
Gràcies Joan!
Pingback: On gastar una pasta en pasta, Part IV (amb un 10% de descompte) | La pasta per als catalans
Pingback: Passata di pomodoro vs Tomàquet triturat | La pasta per als catalans