Dit fet. Plat cuinat, fotografiat, menjat i penjat.
Un plat tradicional de la cuina romana que es prepara però en tota Itàlia. Simple i amb gust fort. Com es prepara en un no res, era un plat fort de les nostres nits d’estudiants… quins records!
Ingredients per a 4 persones
- 320 gr. de penne rigate (retenen millor la salsa)
- 400 gr. de tomàquet triturat (per aquesta salsa jo prefereixo la Passata di pomodoro Mutti, en ampolla)
- 3-4 alls
- 5 cullerades d’oli
- bitxo abundant, sense por (si no abundem el plat no té sentit)
- julivert picat (3 cullerades)
- pecorino (si en voleu)
Preparació
En una paella ampla, sofregiu l’all i el bitxo amb l’oli.
Afegiu-hi el tomàquet i deixeu coure per 10-15 minuts, 5 minuts amb tapa i després sense. Ajusteu de sal.
Mentrestant coeu les penne en abundant aigua salada, escorreu-les al dente i torneu-les a posar a la olla de cocció. Afegiu-hi ¾ de la salsa i el julivert picat i remeneu. Emplateu i acabeu cada plat amb una cullerada de la salsa que ha quedat i pecorino (a la foto no n’hi ha de pecorino, personalment aquesta pasta la prefereixo sense formatge).
Buon appetito… i que no falti vi!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 8
Pingback: Pasta en blanc i sexe | La pasta per als catalans
A casa en fem sovint… també coneixem el plat com a pasta inferno XDDD
Author
Pasta Inferno, bon nom
Pingback: Spaghetti alla puttanesca a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans
Pingback: Passata di pomodoro vs Tomàquet triturat | La pasta per als catalans
Escribes : torneu-les a posar a la olla de cocció. Afegiu-hi ¾ de la salsa i el julivert picat i remeneu. No entiendo , supongo que te refieres a la sarten y no a la olla de cocción de la pasta con el agua. Y posteriormente emplatar con el resto de la salsa al centro y el pecorino.
Saludos .Lluis
Author
Hola Lluis,
no, em refereixo a la olla on has cuit la pasta. Si després d’haver escorregut la pasta la poses a la paella amb la salsa, està bè però no tindràs salsa per acabar el plat. Doncs jo torno a posar la pasta a la olla on s’ha cuit (que ara queda sense aigua), de la paella passo 3/4 de la salsa a la olla amb la pasta escorreguda i l’amalgamo bè. Després ho poso als plats i agafo un cullerot de salsa de la sarten per cada plat, perqué quedi més bonic. No se si m’he esplicat bè!
Molts records
Pingback: Maccaroni, pasta bar i Take away | La pasta per als catalans