Bé paro un moment de treballar per redactar aquesta recepta que tinc en espera des de fa setmanes. Una manera més, rapida i senzilla de combinar verdura i pasta. Per amants de la coliflor only! Mentre en la pasta amb coliflor al forn, el gust de la coliflor es mescla als altres sabors, de la botifarra, del formatge i es torna molt cremósa, aquí la coliflor queda intacta, cruixent i amb tot el seu gustet. He fet servir penne rigate. Es poden fer servir també tortiglioni, elicoidali, rigatoni.
Ingredients per a 4 persones
- 320 gr. de pasta
- Una coliflor mitjana
- Una ceba
- 8 filets d’anxova
- bitxo
- oli
- sal
Preparació
Talleu i bulliu la coliflor amb aigua salada. S’ha de coure, però ha de quedar cruixent.
Trèieu-la de l’aigua amb una escumadora i guardeu l’aigua de cocció.
En una paella ampla sofregiu la ceba tallada ben primeta amb el bitxo amb 100 gr. d’oli. Quan la ceba s’hagi tornat rosseta, afegiu-hi 4 filets d’anxova i deixeu que es desfacin.
Afegiu-hi la coliflor cuita, remeneu i deixeu coure un parell de minuts.
Torneu a arrencar el bull a l’aigua de la coliflor i coeu-hi la pasta.
Escorreu-la al dent i aboqueu-la en la paella amb la coliflor. Amb el foc encès, remeneu i afegiu els altres filets de anxova. Remeneu una mica més i emplateu. La gràcia de aquest plat, trobo, son els sabors forts contrastants, doncs ànim amb el bitxo!
Buon appetito!
Actualització
La Mat ens envia la foto de la seva pasta amb coliflor i anxoves. Gràcies!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 6
Aquesta em costa, ja que jo no soc de picants. I si ho probo amb una bona dosi de pimentón de la vera, que te aquest sabor tan fumat podria convalidar?
Author
Doncs proba-ho abans sense ni bitxo ni pimentón, que la coliflor i les anxoves ja donen per si soles… i si fa falta pimentón… al final la pasta és com les paelles… cadascù va al seu rotllo… els meus son consells més aviat que receptes 🙂
I jo el puc provar sense coliflor? XDDD
Author
i els esparregs blancs no, i la coliflor no…. 😉
Doncs a casa l’hem feta avui. Com que ens agraden molt les anxoves, n’he posat tot un pot petit. Estava molt, molt bo! Per cert, he oblidat el bitxo : P
Hem fet fotos però no sé com penjar-les al teu blog. Ho penjaré al Facebook …
Author
Ja està penjada, gràcies!