Temps de carxofes, encara que diuen que els últims freds les han fetes mal bé. Aprofitem de les poques que queden per un altre plat de pasta amb carxofes. La primera recepta va ser Pasta amb carxofes i botifarra, avui us presento una nova combinació de carxofa, ceba, pernil salat i safrà. He escollit les mafaldine, potser les reginette haurien quedat encara millor.
Ingredients per a 4 persones
- 300 gr. de mafaldine
- 4 carxofes
- farina
- 2 cebes
- 50 gr. de pernil salat
- 1 sobre de safrà en pols (0,1 gr. aprox.)
- oli
- sal
- 200 gr. d’aigua calenta
Preparació
Netegeu i talleu les carxofes a lamines primes, passeu-les per la farina i fregiu-les per a 2-3 minuts en oli calent. Poseu-les amb un paper de cuina que xopi l’oli en excés i reserveu-les.
Talleu el pernil en tires primes.
Talleu les cebes en tiretes molt primes i coeu-les en una paella amb 5 cullerades d’oli per uns minuts. Dissoldreu el safrà en got amb l’aigua calenta i afegiu l’aigua a la paella. Tapeu i coeu amb foc baix per 20 minuts (si durant la cocció de la ceba, us sembla que l’aigua s’estigui acabant, afegiu-ne més). Després de 20 minuts trèieu la tapa i deixeu evaporar casi tota l’aigua que queda. La ceba s’haurà tornat molt tova i transparent. Afegiu el pernil i remeneu un parell de minuts.
Coeu la pasta en abundant aigua salada. Un moment abans de escórrer-la, afegiu les carxofes a la salsa i escalfeu-les. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella. Remeneu un moment i emplateu. Podeu acabar amb pecorino o amb un formatge de ovella ben curat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Fas venir gana! I encara no he començat a esmorzar!!
La combinació pernil-ceba-carxofes fantàstica!
I les carxofes fregidetes ja de per sí soles són boníssimes! L’altre dia en vaig menjar així i amb un raig de mel per sobre. 🙂
Petons!
Author
carxofes amb mel.. mmm aixó s’ha de tastar ja!
Que les carxofes s’hagin malmés és una tragedia que incompresiblement passa sense pena ni glòria, en fí són els temps que ens toca viure i tal.
Molt bona proposta, no coneixia els mafaldine 🙂
Author
En trobes al Caprabo ara de marca Garofalo, i no se sap perqué costen menys aquí que a Itàlia! Estic investigant… 🙂
OOO, quina bona cara que fa Antonella…..aquest cap de setmana ho provem!!!
Author
A veure que! 🙂
Molt bona idea per fer en el temps de carxofes!!