Aquesta massa brisa és súper fàcil de fer, sempre queda bé i es pot fer servir per un munt de coses.
Aquí he fet una quiche de carbassons. Si enlloc dels carbassons al farcit hi poses bacon passat per la paella queda boníssima també. O amb xampinyons i provola fumada. O amb botifarra… o….
Per la massa brisa:
- 250 g de farina
- 120 g de mantega freda, tallada a daus
- Una mica de sal
- 70 ml d’aigua freda
En un bol, barreja la farina i la sal.
Afegeix els daus de mantega freda i l’aigua freda i barreja fins que la massa comenci a agafar forma.
Recull la massa i forma una bola. Embolica-la amb un drap i posa-la a la nevera durant almenys 30 minuts.
O te la compres al súper.
Per el farcit
- 3 carbassons mitjans
- 1 ceba petita
- 3 ous
- 200 ml de nata per muntar
- 150 g d’emmenthal ratllat
- sal i pebre
Pica els carbassons a daus petits i talla la ceba. Afegeix una mica de sal i oli, barreja-ho i col·loca-ho en la fregidora d’aire durant 20 minuts a 195º. Si no disposes d’una fregidora d’aire, pots saltar-los a la paella o posar-los al forn amb la funció grill.
En un bol, barreja la nata per muntar, els ous, sal i pebre. Afegeix els carbassons cuits a la barreja.
Distribueix la barreja sobre la base i al forn a 180º durant aproximadament 20 minuts, fins que agafi un color daurat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
L he feta. Bonissima.
Peró a la recepta no he vist quan incorporar el formatge ratllat. Pot ser?
Sembla prou gustós i fàcil de preparar.
Provaré de fer ho.
Author
Hola! Directament a la barreja d’ous amb crema de llet! Gràcies!
Author
Ho és! Súper fàcil!