Continuem amb els galets! Primer amb carn, després amb peix i ara amb verdura! Aquests, si no hi poseu el filet d’anxova, son per a vegetarians també. Jo continuo fent servir els Lumaconi Garofalo
Ingredients per a 20 galets:
per la beixamel:
- ½ litre de llet
- 50 gr. de mantega
- 30 gr. de farina
- nou moscada, sal i pebre
per el farcit
- 1 coliflor mitjana
- 2 filets d’anxova
- 20 olives negres d’Aragó
- 50 gr. de panses
- 50 gr. de pinyons
- 3 culleretes de taperes
- bitxo
– oli, sal
– parmesà
Preparació
Prepareu la beixamel:
(si teniu la Thermomix, tot a l’hora per 12 minuts, 90º, vel 4) feu fondre la mantega en una olla amb la flama molt baixa, que no arribi a fregir i afegiu-hi la farina. Remeneu, que no es facin grumolls i afegiu la llet a poc a poc. Apugeu el foc, afegiu sal, pebre i bastant nou moscada i coeu remenant fins que estigui feta.
Prepareu el farcit:
bulliu la coliflor en aigua salada fins que sigui bastant tova, escorreu-la i guardeu l’aigua de cocció. En una paella amb tres cullerades d’oli, torreu els pinyons per 3 minuts. Reserveu-los.
En la mateixa paella, amb l’oli calent, poseu-hi els filets d’anxova i deixeu que es desfacin i el bitxo.
Afegiu-hi la coliflor i trinxeu-la amb una forquilla. Afegiu-hi un parell de cullerades de aigua de cocció (ha de quedar cremós). Afegiu-hi les olives sense pinyó, les panses, els pinyols, les taperes i deixeu coure 3 minuts. Si fa falta, afegiu-hi una mica més de aigua de cocció.
Coeu els galets en abundant aigua salada exactament per la meitat del temps marcat al paquet. En el meu cas es necessitaven 14 minuts, els vaig treure després de 7 minuts. Seran molt al dent i no s’haurien de trencar, però per seguretat, trèieu-los amb una escumadora.
Hi ha qui para la cocció passant la pasta per aigua freda o fins i tot posant-la amb aigua i gel: jo ho trobo una mica exagerat. Els vaig posar directament sobre un drap, ben separats.
Amb una cullereta, ompliu els galets amb la coliflor, intenteu que hi hagi una oliva per galet.
En una safata per al forn feu una capa primeta de beixamel.
Poseu-hi els galets un al costat de l’altre. Cobriu els galets amb la resta de beixamel (no massa, una capa prima que no cobreix el galet del tot). Acabeu amb parmesà i poseu tot al forn a 180º per 15/20 minuts (cada forn és un mon, han de quedar una mica gratinats).
Aquests galets es poden preparar el dia abans i deixar-los a la nevera. Abans de posar-los al forn deixeu-los mitja hora almenys fora de la nevera.
Buon appetito! I si en feu, envieu-me una foto que la penjaré!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
Pingback: Galets farcits de verdures. Cinquè (i últim) post nadalenc! | La pasta per als catalans
Pingback: Galets farcits de salmó i ricotta. Quart post nadalenc! | La pasta per als catalans
Aquesta recepta va directa a pendents, que bona!!!!
petonets
Pingback: Galets farcits de carbassons i gambes amb salsa de safrà | La pasta per als catalans