Bon any nou!
Quan a Nàpols parlem de parmigiana, generalment ens referim a la reial Parmigiana di Melenzane, boníssima, insuperable. De fet crec que és l’entrada que té més visites d’aquest blog.
Ara, també en podem fer amb altres verdures, però haurem d’especificar, parmigiana de… lo que sigui.
En aquest blog trobareu la recepta de la parmigiana de carbassons i avui us proposo aquesta de temporada, de carbassa.
Ingredients
- carbassa
- emmental ratllat (encara que lo seu seria fer-la amb una scamorza affumicata, un producte que ja podeu trobar en totes les botigues que venen productes italians o en una bona formatgeria)
- pernil de gall d’indi fumat (o pernil dolç)
- parmesà
- oli i sal
Preparació
No us he posat quantitats perquè depenen de la plata de forn que fareu servir. Penseu que per a que quedi bé haureu de fer mínim tres capes de carbassa.
Talleu la carbassa a talls primets i poseu-la a la safata del forn sobre paper de forn. Un rajolí d’oli, una mica de sal i al forn amb el grill posat a màxima temperatura.
Després de 6-7 minuts doneu-li la volta. Ha de quedar tova, no cremada.
Quan estigui feta, munteu la parmigiana: primer la carbassa, el pernil, el formatge, un altra capa de carbassa i acabeu amb carbassa i parmesà.
Cap al forn uns 10 minuts a 180º, fins que el parmesà quedi com una crosteta.
A mi m’encanta…
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!