Fa un parell de setmanes em va sobrar esqueixada. La vaig escaldar a la paella i li vaig tirar espaguetis. Em van agradar tant que el plat va ser escollit per el sopar de Sant Joan que va ser quan el vaig tunejar i fer-ne recepta.
Visualizza questo post su Instagram
Vaig escollir paccheri perquè és una pasta que m’agrada molt amb peix i per un sopar encara que en facis poqueta per cap omple el plat i queda bé. Queda perfecta també amb calamarata, espaguetis o millor encara linguine.
Ingredients per a 4 persones
- 350 g de pasta
- 300 g de bacallà dessalat i esqueixat
- 2 cebes tendres
- 15/20 tomàquets cirerols o 5 tomàquets madurs
- 2 filets d’anxova
- oli, sal, pebre i julivert
Preparació
Vaig preparar l’esqueixada, diguem-li així, el matí per la nit. L’ideal seria que reposes una dia, si no pot ser unes quantes hores.
Talleu la ceba a trossets petits i deixeu-la en remull amb aigua per una mitja hora.
Talleu els tomàquets per la meitat. Si feu servir tomàquets madurs escaldeu-los i treieu-hi la pell.
En un bol barregeu la ceba, el bacallà, els tomàquets amb oli generós i deixeu a reposar el temps que pugueu.
Poseu l’aigua a bullir.
En una cassola comenceu a escalfar un rajolí d’oli amb les anxoves.
Amb una cullera de fusta aneu-les fent a trossets fins que es desfacin. Afegiu la barreja de bacallà i coeu-ho per 4-5 minuts com a molt. Apagueu el foc i tasteu de sal.
Escorreu la pasta poc a poc amb una escumadora i afegiu-la directament a la cassola amb la flama de nou encesa i aneu-ho remenant per un parell de minuts. Afegiu-hi el julivert i cap al plat.
Per més receptes amb bacallà, clic aquí
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!