Desprès els galets amb carn, més galets! Amb peix. Especials, de veritat.
Ingredients per a 20 galets
Per el farcit
- 600 ml de fumet de peix
- 20 musclos
- 20 cloïsses
- 1 cueta de rap
- 10 gambes
- 2 calamars no massa grans
- oli
Per la salsa
- 1 llauna i mitja de tomàquet triturat
- 2 alls
- bitxo
- oli
– pa ratllat
– julivert
Preparació
Prepareu el farcit.
En una paella amb tres cullerades d’oli, coeu les gambes. Quan estiguin fetes, retireu-les, peleu-les i guardeu-les.
Netegeu i talleu els calamars a trossos, deixeu les potes senceres i talleu les aletes en tires. Poseu-los a coure en el mateix oli. Afegiu-hi un cullerot de fumet i coeu els calamars per 10 minuts amb tapa. Separeu les potes i les ales de la resta i reserveu-los.
Poseu a coure les cloïsses. Quan estiguin obertes, separeu-les de les closques i reserveu-les.
Poseu a coure els musclos. Quan estiguin oberts, separeu-los de la closques i reserveu-los.
Si voleu, podeu filtrar l’aigua de cocció dels musclos i de les cloïsses i afegir-la al fumet.
Bulliu la cua de rap. Quan estigui feta, trossegeu-la i reserveu-la.
En una batedora, poseu-hi les gambes, les cloïsses, els musclos, el rap i els calamars (continueu a reservar les potes e les ales). Afegiu-hi un cullerot de fumet i trossegeu per uns segons. Ha de quedar un compost cremós amb trossets petits, però no una crema. Si fa falta afegiu-hi una mica més de fumet.
Prepareu la salsa.
En la mateixa paella on heu cuit els calamars, afegiu-hi un parell de cullerades més d’oli i sofregiu l’all i el bitxo per un minut. Afegiu-hi el tomàquet e dos cullerots de fumet. La salsa ha de quedar bastant liquida. Coeu per 7-8 minuts amb tapa. Trèieu l’all i afegiu-hi les cuetes i les ales dels calamars. Continueu amb la cocció per 4-5 minuts més, sempre amb tapa.
Coeu els galets
Afegiu aigua al fumet fins a aconseguir una quantitat adapta per coure-hi els galets.
En teoria no cal afegir-hi sal, però assegureu-vos. Escorreu els galets quan estiguin molt al dent. En el meu cas, a la confecció posava 14 minuts de cocció, els vaig treure després de 7 minuts. No s’haurien de trencar, però per seguretat, trèieu-los amb una escumadora.
Hi ha qui para la cocció passant la pasta per aigua freda o fins i tot posant-la amb aigua i gel: jo ho trobo una mica exagerat. Els vaig posar directament sobre un drap, ben separats.
Ompliu el galets amb el farcit de marisc.
En una safata per al forn feu una capa de salsa de tomàquet sol. Poseu-hi els galets farcits un al costat de l’altre i cobriu els galets amb la resta de la salsa, les cues i les ales dels calamars. Empolsineu amb una mica de pa ratllat. Poseu tot al forn a 180º per 20 minuts (cada forn és un mon, la part liquida de la salsa s’ha de retirar i el pa ratllat ha de fer una mica de crosta).
Buon appetito! I sobretot, si en feu, envieu-me una foto, la penjaré! Gràcies!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 15
Joder quina pinta que fa tot en general, però aquets galets han de ser la bomba
Author
Així diuen 🙂
Per cert, tens dues hores més per apuntar-te a la rifa, publica una recepta al teu mur de FB o Twitter i avisa’m.
Gràcies!
Pingback: Galets farcits de salmó i ricotta. Quart post nadalenc! | La pasta per als catalans
Pingback: Galets farcits de verdures. Cinquè (i últim) post nadalenc! | La pasta per als catalans
Pingback: Galets farcits de coliflor amb beixamel. Tercer post nadalenc! | La pasta per als catalans
Quina pasada de galets!!!
I es poden farcir els galets però menjats amb sopa???? osigui, fer una sopa de galets farcits de mandonguilles, per exemple…
Ptns.
Lourdes.
Author
Jo diria que sí, però es podrien trencar a l’olla amb el caldo… s’haurien de fer proves 🙂
Gràcies Anto!!!
Miraré de provar-ho…
😉
Author
Ep Lourdes, mira que he trobat!
http://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/12/sopa-de-galets-farcits-de-carn.html
Moltíssimes gràcies Anto!!!
Pingback: Galets farcits de carbassons i gambes amb salsa de safrà | La pasta per als catalans
acabo de descubrir la recepta la fare aquest nadal, jo
fa molts anys que faig galets farcits de brandada de bacalla amb una salsa fen un sofregit de ceba tomaquet i crema de llet, a casa es un clasic de festa major
Author
Que bé!
Aquest any em quedo a Catalunya per Nadal… encara provaré la teva recepta 🙂
Molts records
Avui he provat la recepta…
Boníssim!
En comptes de fer-ho amb salsa de tomàquet, ho he fet amb beixamel.. espectacular!
Gràcies per la recepta! 😉
Author
Gràcies!