Un experiment amb èxit. Us animo a tastar-ho. He fet servir eliche però també hauria quedat bé amb pappardelle, casarecce, tortiglioni, penne rigate, farfalle.
No queda bé amb espaguetis o pasta de mida més petita.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta
- 1 botifarra
- 1 ceba gran
- 800 ml de llet (4 tasses)
- pebre
- nou moscada
- 20 g mantega
- oli
- sal
- sàlvia (optatiu)
- emmental ratllat
Preparació
Traieu la pell a la botifarra i esmicoleu-la.
En una cassola gran, on després hi haureu abocar la pasta cuita, escalfeu un rajolí d’oli i enrossiu la botifarra. Quan estigui daurada, reserveu-la.
En la mateixa cassola poseu-hi la mantega i un raig d’oli i quan la mantega s’hagi fos afegiu-hi la ceba tallada i un polsin de sal. Remeneu fins que s’estovi una mica, que no agafi gaire color, i afegiu-hi una tassa de llet.
Coeu la ceba i quan la llet s’evapori casi del tot afegiu-hi una segona tassa de llet. Quan també aquest hagi evaporat, afegiu-hi la botifarra i una tercera tassa de llet. Ajusteu de sal, afegiu-hi pebre i nou moscada. Quan la llet evapora casi del tot, afegiu-hi la quarta tassa i coeu-ho fins que quedi així:
Si voleu posar la sàlvia, jo aquell dia no en tenia però li donarà un toc molt perfumat, afegiu-la ara, tapeu i apagueu el foc.
Coeu la pasta i abans d’escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció. Aboqueu-la a la cassola amb la salsa i amb la flama ben forta remeneu-ho per un minutet.
Afegiu-hi l’emmental ratllat i remeneu-ho bé. Si s’asseca massa afegiu-hi una mica de l’aigua de cocció que heu guardat fins a obtenir la textura desitjada.
Com alternativa podeu posar tot a una safata pel forn, afegir l’emmental al damunt i gratinar-ho. En aquest cas heu de escórrer la pasta a mitja cocció.
Ja direu si us agrada.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!