Una pasta amb gustos d’estiu per aprofitar dels primers carbassons i de les primeres albergínies.
Blanca, sense tomàquet perquè la combinació de carbassons i tomàquet no m’agrada.
Lo seu seria fregir-ho tot, però per una versió més lleugera he provat a fer les verdures al forn.
Jo l’he fet amb rigatoni i fior di latte que estic a casa di mamma, però podeu fer servir mozzarella ratllada de sobre, que hi farem.
L’he fet amb rigatoni, queda bé també amb penne rigate o tortiglioni.
Ingredients per a 4 persones
- dos carbassons mitjans
- una albergínia mitjana
- 1 ceba
- 200 ml de llet
- 1 sobre de mozzarella ratllada
- alfàbrega fresca
- parmesà ratllat
- oli i sal
Preparació
Talleu els carbassons i l’albergínia a daus petit. Poseu-los a la safata del forn sobre paper de forn, saleu, afegiu-hi un raig d’oli i coeu-los amb el grill, remenant cada 5 minutets fins que estiguin fetes.
Mentrestant talleu la ceba, escalfeu un rajolí d’oli en una paella antiadherent, afegiu la ceba i un pessic de sal i quan la ceba comença a daurar-se cobriu-la amb la llet.
Coeu-la fins que la ceba estigui toveta sense que la llet evapori del tot. Si fa falta afegiu-ne més, ha de quedar una mica caldosa.
Coeu la pasta un pel més al dente del normal i torneu-la a abocar a l’olla de cocció. Afegiu-hi la ceba, les verdures, la mozzarella i l’alfàbrega. Remeneu-ho bé i aboqueu tot a una safata pel forn.
Empolvoreu amb parmesà ratllat i cap al forn per 10 minuts a 180º, fent atenció que no s’assequi massa.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 3
Quina bona pinta! Demà mateix ho provo.
Moltes gràcies per les teves receptes. A casa ja n’hem provat algunes, i ens encanten. I les expliques molr bé. Grazie!
L’hem provat avui i ens ha encantat a tots.
Moltes gràcies, a casa ja som fans de les teves receptes!
Author
Moltes gràcies! 🙂