Encara en queden de carxofes al mercat. Tercera recepta seguida de pasta amb carxofes per acabar la temporada. Aprofiteu-ne per tastar aquest plat, a casa agrada molt.
He escollit les pappardelle, podeu fer servir també unes tagliatelle, orecchiette o tortiglioni.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta
- 4 carxofes
- 30 g de ceps secs
- 50 g de mantega
- una cullerada de farina
- julivert
- all
- sal i pebre
- oli
Preparació
Peleu les carxofes i talleu el cor a talls primets. Perquè no es facin negres jo les poso en un bol amb aigua i el suc d’una llimona.
Coeu-les amb un rajolí d’oli, un gra d’all sencer i pelat, sal i pebre i un xic d’aigua, fins que estiguin fetes.
Mentrestant poseu els ceps a remull en aigua tèbia. Quan estiguin fetes afegiu-hi els ceps i una mica de la seva aigua filtrada. Deixeu que faci xup-xup per un parell de minuts més. L’aigua no s’ha de reduir del tot, ha de quedar una mica caldos.
Prepareu una boleta amb la mantega, la farina i el julivert picat.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal. Guardeu una mica d’aigua de cocció de la pasta o l’aigua dels bolets filtrada.
Escorreu la pasta, aboqueu-la en la paella amb les carxofes, afegiu-hi la boleta de mantega i aneu remenant amb la flama ben forta fins que la salsa lligui. Aneu jugant amb l’aigua de cocció o dels bolets per obtenir una consistència que us agradi.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
Et felicito, bonissim!!!
Avui l’he feta, boníssima!
Com a consell et diria que perquè no es posin negres les carxofes fes servir julivert enlloc de llimona, així no canvia gens el gust (els troncs del julivert ja van bé, i pots aprofitar les fulles).
Salut i gràcies per les receptes!
Author
Gràcies! 😉
Author
Gràcies! I gràcies pel consell et farè cas!