Pappardelle amb carxofes i ceps

AntonellaElicoidali, Fettuccine, Funghi, Pappardelle, Tagliatelle, Vegetals, Vegetarianes 4 Comments

Compartir aquesta entrada

Encara en queden de carxofes al mercat. Tercera recepta seguida de pasta amb carxofes per acabar la temporada. Aprofiteu-ne per tastar aquest plat, a casa agrada molt.

He escollit les pappardelle, podeu fer servir també unes tagliatelle, orecchiette o tortiglioni.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g de pasta
  • 4 carxofes
  • 30 g de ceps secs
  • 50 g de mantega
  • una cullerada de farina
  • julivert
  • all
  • sal i pebre
  • oli

Preparació

Peleu les carxofes i talleu el cor a talls primets. Perquè no es facin negres jo les poso en un bol amb aigua i el suc d’una llimona.

Coeu-les amb un rajolí d’oli, un gra d’all sencer i pelat, sal i pebre i un xic d’aigua, fins que estiguin fetes.

Mentrestant poseu els ceps a remull en aigua tèbia. Quan estiguin fetes afegiu-hi els ceps i una mica de la seva aigua filtrada. Deixeu que faci xup-xup per un parell de minuts més. L’aigua no s’ha de reduir del tot, ha de quedar una mica caldos.

Prepareu una boleta amb la mantega, la farina i el julivert picat.

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal. Guardeu una mica d’aigua de cocció de la pasta o l’aigua dels bolets filtrada.

Escorreu la pasta, aboqueu-la en la paella amb les carxofes, afegiu-hi la boleta de mantega i aneu remenant amb la flama ben forta fins que la salsa lligui. Aneu jugant amb l’aigua de cocció o dels bolets per obtenir una consistència que us agradi.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 4

  1. Avui l’he feta, boníssima!

    Com a consell et diria que perquè no es posin negres les carxofes fes servir julivert enlloc de llimona, així no canvia gens el gust (els troncs del julivert ja van bé, i pots aprofitar les fulles).

    Salut i gràcies per les receptes!

  2. Post
    Author
  3. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *